Mobilă la comanda și design interior pentru spațiile mici

În prezent, spațiile mici au devenit din ce in ce mai frecvente. Proprietarii de apartamente și case cu dimensiuni reduse se confruntă de cele mai multe ori cu provocarea de a-și amenaja locuințele astfel încât să fie funcționale, confortabile și estetice în același timp. Să îndeplinești toate aceste trei condiții poate fi de cele mai multe ori o misiune destul de grea pe cont propriu. Ce este de făcut așadar într-o astfel de situație?

Mobila la comandă și design interior făcut așa cum trebuie pot fi soluții inovative pentru a transforma aceste spații restrânse în locuri cu adevărat speciale, fără ca tu să îți bați prea mult capul cu aceste lucruri. Așadar, in randurile ce urmează vom descoperi împreună cum mobila personalizată și abordarea unui design potrivit pot face minuni în amenajarea unui spațiu mic. Te-am făcut curios? Parcurge și tu acest articol până la capăt!

Care sunt nevoile și dorințele existente?

Înainte să treci la amenajarea propriu-zisă, trebuie mai întâi să începi prin a-ți identifica nevoile și dorințele pe care tu și familia ta le aveți. Gândește-te la scopul fiecărei zone din locuință și la modul în care dorești să te simți în fiecare dintre ele. Dacă te concentrezi pe funcționalitate, acest lucru te va ajuta să identifici zonele unde să pui accentul pe organizare, dar și să te decizi asupra pieselor de mobilier esențiale. În schimb, dacă pe lângă funcționalitate îți dorești și ca spațiul tău să fie unul estetic, chic și în ton cu tendințele actuale, lucrurile se complică puțin, iar cel mai recomandat este să lași totul în mâinile unor specialiști. O companie care face mobilă la comandă, și care te poate ajuta și în ceea ce privește un design interior reusit este perfectă pentru ca locuința ta să arate ca scoasă din revista, indiferent de cât de mic este spațiul de care dispui. O astfel de companie, care te poate ajuta și cu designul interior și în ceea ce privește mobila pe comandă, este NIVOS!

Mobila la comandă – soluția perfectă pentru a-ți utiliza la maxim spațiul

Mobila la comandă este o alegere excelentă pentru spațiile mici, deoarece oferă posibilitatea de a adapta fiecare piesă la dimensiunile exacte care se regăsesc în locuința ta. Fie că ai nevoie de un dulap îngust pentru hol sau de o bibliotecă care să se potrivească perfect între doi pereți, un colț destinat mobilei de depozitare sau orice altă piesă de mobilier personalizată care îți trece prin minte, mobila personalizată va maximiza fiecare centimetru din locuința ta.

O mobiliă pe comandă bine proiectată poate include idei ingenioase de stocare, cum ar fi sertare ascunse sub pat sau in alte locuri, rafturi integrate în spații neexploatate în mod obișnuit, cum ar fi sub scări sau în colțuri. Aceste soluții vor ajuta la menținerea ordinii și organizării într-un spațiu mic. Însă pentru a te bucura de toate beneficiile pe care un mobilier făcut pe comandă le are, este necesar să alegi să colaborezi cu o companie de încredere, care dispune de o echipă de specialiști în domeniu.

Spații multifuncționale și mobilier modular

Când ne confruntăm cu problema amenajării unui spațiu mic, soluțiile multifuncționale sunt deseori cheia succesului. Mobila modulară este o alegere foarte bună, deoarece îți permite să combini diferite elemente pentru a crea piese de mobilier care să se adapteze perfect la nevoile tale. De exemplu, o canapea extensibilă sau un pat pliant îți pot transforma rapid livingul într-un dormitor confortabil pentru oaspeți. La fel de recomandate sunt și rafturile sau elementele de mobilier care, prin câteva mișcări simple, se pot transforma într-o masă mare pentru oaspeți. Birourile pliabile, mesele cu extensii sau scaunele pliabile reprezintă alte tipuri de opțiuni ingenioase pentru a economisi spațiu într-un apartament sau într-o casă mică. La momentul actual, există foarte multe variante de mobilier modular, ai nevoie doar de puțină inspirație și creativitate și ingeniozitate din partea companiei cu care alegi să colaborezi.

Alegerea culorilor și a mobilierului adecvat

Culorile pot influența în mod subtil percepția asupra spațiului. În general, culorile deschise, cum ar fi tonurile pastelate, albe și crem, dau impresia ca spațiul este mai mare și mai luminos decat ese de fapt. În cazul mobilierului, alege piese cu un design simplu și linii fine, “curate”, deoarece acestea pot crea o senzație de ordine și echilibru într-un spațiu mic. Acestea dau, de asemenea, si impresia unui spatiu “aerisit”, unde, chiar daca dimensiunile propriu-zise sunt unele mici, nu te vei simti “inghesuit” de lucrurile din jur. De asemenea, poți opta pentru mobilierul cu suprafețe lucioase, si poate chiar si cateva oglinzi, acestea vor reflecta lumina și vor conferi un aspect aerisit și modern.La acest capiol, cel mai bine este să ceri părerea unui designer de interior. Un designer de interior bun in ceea ce face, acesta va știi cum să aleagă și să combine culorile, atât în ceea ce privește pereții, cât și în ceea ce privește mobila, pentru ca rezultatul final să fie cel dorit de tine.

Cuvânt de final

În final, nu putem spune decât că mobila la comandă și designul interior, ambele alese inteligent, sunt aliații tăi de încredere în cazul în care ai de-a face cu amenajarea spațiilor mici. Personalizarea mobilierului și integrarea soluțiilor creative de organizare a spațiului de care dispui îți vor permite să folosești la capacitate maximă fiecare colț al locuinței tale, fără a omite însă aspectul estetic . Cu o abordare bine gândită, spațiul tău mic poate deveni un mediu armonios, funcțional și estetic, unde te vei simți cu adevărat acasă. Așadar, lasă-ți imaginația să zboare, însă ia în considerare ajutorul un specialist în design interior și mai ales, a unei companii specializate în crearea de mobila pe comandă. Când vine vorba de casa ta, nu te zgârci, deoarece o investiție făcută cu cap, în mobilier de calitate, asezonat cu amprenta unui designer de interior care să se ocupe de întregul design interior al locuinței tale, îți va aduce beneficii multiple. O mobilă de calitate dăinuiește în timp, iar un deisgn fresh, ce-ți dă senzația de spațiu, nu se demodează niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.