Mocănița – muzeul viu al Europei, la Paris (28-29 aprilie)

parisÎn perioada 28-29 aprilie, Mocănița de pe Valea Vaserului a ajuns la Paris, la sediul oficial Google Culture Institute. Alături de alți 11 specialiști de la mari muzee și galerii de artă din Europa, Daniel Andreica, reprezentantul Mocăniței, a fost invitat la întâlnirea ce a avut drept scop remarcarea rolul pe care îl are tehnologia în domeniul artei și culturii, prin digitalizarea valorilor culturale ale umanității. Din România a mai participat coordonatorul Muzeului Bruckenthal.

Agenda evenimentului a fost una încărcată, cuprinzând:

  • Tur de prezentare al laboratorului Google Culture, alături de Directorul Cultural al Institutului, Laurent Gaveau
  • Idei inspiraţionale prezentate de artiştii Cyril Diagne şi Béatrice Lartigue în format video şi animaţie 3D. Proiecte creative (ex. Google Cardboard)
  • Discuții și propuneri pentru noi galerii
  • Şedinţă de lucru – unelte şi modalităţi de lucru, prezentate de Sixtine Fabre. Notiţe de idei pentru echipa de ingineri Google Culture Institute
  • Masă rotundă cu Directorul Google Culture Institute, Amit Sood

În fruntea organizatorilor acestui eveniment s-au aflat: Amit Sood, Directorul Principal al Google Culture Institute și Laurent Gaveau, Directorul Laboratorului Cultural. ”Gazdele prestigioasei instituții ne-au oferit ocazia de-a vizualiza și testa diverse metode de lucru în laboratoarele Google, cât și uneltele pe care le oferă în continuarea procesului de valorificare, prin modalități tehnologice de ultimă generație, de exemplu: scanări 3D, camere foto de ultimă generație la rezoluție Gigapixel și HD, realizarea de hărți vizuale Street View”, afirmă Daniel Andreica.

Mocăniţa de pe Valea Vaserului era deja bine cunoscută, datorită galeriei virtuale realizată anul trecut. Vor mai urma proiecte cu Google Culture Institute, dintre care D. Andreica dezvăluie:”În prezent suntem în lucru la 3 galerii virtuale pentru platforma Android, deocamdată disponibilă doar pe acest sistem de operare, însă cu timpul va fi disponibil și pe altele. Doresc să menționez faptul că rolul pe care îl are Mocăniţa de pe Valea Vaserului în cadrul proiectului Google Culture Institute este acela că, spre deosebire de muzee și galerii de artă, trenul cu abur este un muzeu viu, plin de tradiție și valori culturale pentru care chiar merită să iei parte la o călătorie în timp”.

Contact: Daniel Andreica: 0747381495

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.