Moisei: Un barbat 50 de ani s-a fript. Contrabandă și conducerea unui vehicul cu permis de conducere anulat .FOTO

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, 14.390 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 168.350 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zona.

În data de 01 aprilie a.c., în jurul orei 13.30, la nivelul Sectorului PF Vișeu de Sus, jud. Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, un echipaj mobil al poliției de frontieră a depistat, în trafic, pe raza localității Moisei, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen Passat, condus de către cetățeanul român T. Călin, în vârstă de 50 de ani, domiciliat pe raza jud. Cluj.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în  portbagaj, au fost descoperite mai multe colete cu țigări, marfă pentru care bărbatul nu au putut prezenta niciun document de proveniență.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii țigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 2.500 de pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de 29.250 lei.

Totodată, pe timpul cercetărilor, s-a mai constatat că bărbatul avea permisul de conducere anulat.

Drept urmare, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și conducerea unui vehicul cu permis de conducere anulat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

De asemenea, autoturismul în valoare de 2.200 lei, folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Tot, ieri, 1 aprilie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Brodina, judeţul Suceava, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.40, un echipaj al poliţiei de frontieră aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a descoperit în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Ulma, 2 colete voluminoase cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.990 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 23.300 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Izvoarele Sucevei, judeţul Suceava, au descoperit în zona de responsabilitate, abandonate, pe raza comunei Izvoarele Sucevei, 18 colete voluminoase ce conțineau țigări provenite din contrabandă.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultata cantitatea de 9.900 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 115.800 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la raspundere a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.