Moment istoric. Județul Maramureș are în premiera fond de tineret

12651262_879531642144218_3607859452201485084_nMoment istoric. Județul Maramureș are în premiera fond de tineret

Miercuri, 3 februarie 2016, Consiliul Județean Maramureș a votat bugetul județului pe anul 2016, solicitarea Federației Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș (FONT MM) fiind acceptată de conducerea executivă a consililui si de consilieri, anul 2016 fiind primul an în care activitățile de tineret din județ vor beneficia de finanțare asa cum aceasta este prevăzută de Legea Tinerilor 350/2006.

În urmă cu două săptămâni organizațiile au atras atenția Consiliului Județean cu privire la nealocarea financiară în vederea constituirii Fondului de Tineret așa cum este acesta prevăzut în Legea Tinerilor. Art.28 din aceasta lege impune autorităților din municipiile reședinta de județ, precum și consiliilor județene, instituirea unui fond pentru activitățile de tineret.

În urma unei diagnoze realizate de Centrul pentru Politici Educaționale reieșea faptul ca multe consilii județene și locale nu alocau fonduri pentru activitățile de tineret cu toate ca legea prevedea acest lucru, judetul Maramures fiind unul din cele care nu aveau alocat un fond de tineret. În urma demersurilor efectuate de către FONT MM și CTR, Consiliul Județean Maramureș a votat ieri ca în cadrul bugetului județean să existe un capitol distinct care să se adreseze tinerilor și activităților de tineret din județul nostru, suma alocată de aceștia fiind 150.000 lei.

E o premieră pentru județul Maramureș și pentru organizațiile de tineret ca în bugetul propriu să se regăsească un capitol distinc pentru activitățile de tineret. Dacă până acum multe din organizații aplicau pentru finanțările de la Consiliul Județean Maramureș de pe zona de cultura limitându-se la a face proiecte culturale, din acest an acestea vor putea implementa proiecte de tineret și pentru tineret. Fondul de tineret vine ca sprijin pentru activitățile specifice tinerilor, activități organizate pentru dezvoltarea comunităților și a tinerilor.

“Zilele trecute am purtat discuții cu cei din conducerea consiliului, acestia intelegand nevoie de sustinere a tinerilor. Putem spune ca ieri s-a scris istorie în județul Maramureș. E pentru prima dată în istoria județului când Consiliul Județean alocă un fond special doar tineretului. E de datoria noastră sa spijinim activitățile care se adresează tinerilor și să ne asigurăm că aceștia beneficiază de cele mai bune condiții. Investiția în tineri este esențială dacă ne dorim ca țară să se dezvolte. Mulțumim conducerii executive a Consiliului Județean Maramureș și consilierilor județeni pentru faptul ca s-au arătat deschiși și au înțeles ca Maramureșul trebuie să sprijine tinerii și mai mult decât o făcea până acum.”  Daniel Orza, Presedinte Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.