Montarea tapetului de bucatarie

Tuturor le place sa aiba un decor care nu numai ca arata fara dezordine si simetric, dar este si deosebit. Alegerea unor designeri pentru a schimba aspectul bucatariei nu este posibil pentru toata lumea. Nici nu este posibil ca toata lumea sa investeasca atat de mult in proiectarea si decorarea interioarelor. Majoritatea oamenilor incearca sa combine diferite idei pe care le vad in jurul lor pentru a face o schimbare.

Tapetul este un element important astazi pentru orice decor si spatiu. Si, cand vine vorba de bucatarie, exista acum multe modele de tapete bucatarie care sa dea o nota moderna. Tapetul poate face ca o camera monotona sa se transforme intr-una fabuloasa in cateva momente.

Deoarece bucataria este zona umeda si aburoasa, poti aduce un pic de creativitate pentru a transforma spatiul. Tapetul este o alternativa rapida, precum si o consideratie practica fata de vopsea sau alte lucrari de renovare. In general, oamenii aleg tapet bucatarie atunci cand doresc sa adauge model sau textura unei camere.

Oricine poate monta tapet bucatarie, dar este nevoie de putina cunostinta pentru a o face corect, drept si cu cusaturi stranse, aproape invizibile. Ti-ai ales stilul si modelul, acum este timpul sa montezi tapet bucatarie. Mai jos regasesti cateva intrebari la care trebuie sa te gandesti inainte de a monta tapete bucatarie:

Inainte de a incepe

Exista cateva sarcini pe care poate fi necesar sa le faci inainte de a monta tapete bucatarie. Asigura-te ca peretii sunt complet pregatiti pentru tapet.

Ai eliminat vreun tapet existent?

Procedand astfel, vei obtine un finisaj neted si vei evita aparitia bulelor de aer si a cutelor atunci cand montezi noul tapet bucatarie.

Ai suficient tapet?

Este bine sa estimezi cantitatea de tapet de care ai nevoie pentru proiectul tau. Cand masori inaltimea si lungimea peretilor pe care doresti sa aplici tapete bucatarie, masoara si ferestrele si usile. Permite-ti un plus pentru risipa.

Ai planificat cum vei monta tapetul?

Este recomandabil sa montezi tapetul pe verticala, cu exceptia cazului in care modelul impune ca acesta sa fie pe orizontala.

Ai elemente de fixare pe pereti?

Daca da, desurubeaza elementele de fixare inainte de a aseza tapetul, lasand diblurile la locul lor. Marcheaza pozitia fiecaruia astfel incat sa iti fie mai usor la final.

Intelege iluminarea

Pe cat de importanti sunt peretii bucatariei, la fel este si iluminatul. Incearca intotdeauna sa folosesti iluminatul natural ca punct de plecare pentru decorul bucatariei tale. Foloseste lumina naturala in mod optim si ofera bucatariei o senzatie foarte energica. In acest fel, nu vei avea nevoie de iluminare suplimentara pentru bucatarie si poti economisi nu numai decor, ci si consumul de energie electrica. Daca decorezi in jurul iluminatului, poti avea o definitie mult mai buna a spatiului. Poti crea cu usurinta o iluzie de spatiu, asa ca te-ar ajuta sa lucrezi mai bine si te vei simti mai fericit. Energia pe care o aduce un tapet bucatarie iti va permite sa te bucuri de timpul tau in bucatarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.