MOŢIUNEA DE CENZURĂ A PICAT. Victor Ponta rămâne premier. Doar 194 de parlamentari au votat „pentru”

ponta_guvern_parlament_44141000Moţiunea de cenzură a PNL a fost RESPINSĂ, vineri, în plenul comun al celor două Camere. Doar 194 de parlamentari au votat „pentru”, în condiţiile în care era nevoie de 278 de voturi pentru a da jos Guvernul. Reprezentanţii PSD şi UNPR s-au abţinut de la vot, însă au fost şi câteva excepţii, între care premierul Victor Ponta care a ţinut să-şi exercite votul. Parlamentarii UDMR au votat după „propria conştiinţă”. Moţiunea de cenzură a picat, după aproape două ore de dezbateri, în care reprezentanţii puterii şi opoziţiei s-au atacat şi şi-au adresat cuvinte grele.

Moţiunea de cenzură depusă de PNL, intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”, a fost respinsă, vineri, în plenul parlamentului.

Potrivit rezultatului anunţat în plen, au fost 207 voturi valabil exprimate, din care 194 „pentru” şi 13 „împotrivă”. Alte 7 voturi au fost anulate.

Pentru a fi adoptată, moţiunea ar fi trebuit să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor.  Moţiunea de cenzură a fost semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.