Motivul nebănuit pentru care se îngălbenesc pernele. Trucul pentru îndepărtarea petelor

Dacă pernele pătate îţi dau bătăi de cap pentru că nu ştii cauza acestei probleme, specialiştii vin cu câteva soluţii pentru a-ţi face viaţa mai uşoară.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Cu toţii observăm că se îngălbenesc pernele după o perioadă de timp, însă e indicat să luăm măsuri deoarece mediul în care ne odihnim ne poate influenţa starea de sănătate. Dacă patul este curat şi dormitorul aerisit, atunci vei avea parte de un somn odihnitor.

Schimbarea periodică a lenjeriei de pat şi aerisirea spaţiului sunt esenţiale pentru a ţine acarienii departe. Specialiştii recomandă ca lenjeria de pat să fie schimbată o dată pe săptămână, iar feţele de pernă o dată la două zile, conform The Sun. De asemenea, pernele şi pilota trebuie şi ele spălate. Dacă acestea nu încap în maşina de spălat, e indicat să apelaţi la serviciile unei curăţătorii chimice.

Se întâmplă ca o dată la câteva luni să descoperim chiar şi după spălarea pernelor pete gălbui pe suprafața acestora. E cu adevărat neplăcut deoarece unele dintrele pot fi chiar urât mirositoare.

Potrivit specialiştilor, putem folosi două soluţii care ne pot ajuta să îndepărtăm petele de pe perne şi să prevină apariţia unora noi. În cele mai multe cazuri, petele apar pe suprafaţa pernelor în urma transpiraţiei. Cu cât pernele sunt mai mari, cu atât umezeala absorbită este mai mare.

Dacă știți că transpiraţi în somn, e indicat să faceţi în aşa fel încât dormitorul să fie mai răcoros. E una dintre soluţiile pentru a preveni transpiraţia din timpul somnului şi, deci, petele de pe perne.

E indicat ca în dormitor să fie o temperatură de 20-21 de grade Celsius, iar cel mai simplu mod în care puteţi să o reglaţi ar fi cu ajutorul termostatului.

De asemenea, experţii spun că se îngălbenesc pernele şi din cauza sebumului de pe scalp sau a apei dacă obişnuieşti să te culci cu părul ud. Petele galbene mai pot apărea din cauza machiajului, a produselor îngrijire a tenului sau chiar balelor care curg din gură în timpul somnului.

Cu ce se îndepărtează petele dacă se îngălbenesc pernele

Atunci când observaţi petele, e indicat să curăţaţi perna cât mai repede. În caz contrar, petele şi umezeala vor atrage microbi şi germeni ce se vor înmulţi pe suprafaţa pernei. De altfel, e şi una dintre cauzele pentru apariţia mirosului neplăcut.

Dacă nu scăpaţi de pete după ce curăţaţi pernele în maşina de spălat, atunci puteţi încerca să adăugaţi o jumătate de pahar de clor și o jumătate de pahar de borax, pe lângă care adaugi și detergent. Combinația de soluții va ajuta la îndepărtarea și igienizarea pernelor.

Specialiștii spun că e indicat să spălăm pernele cel puțin de 2 ori pe an. Un alt lucru care ar putea ajuta ar fi o husă protectoare pentru perne, pe care o atașezi înainte feței de pernă. Astfel, vei putea spăla mult mai des acea husă.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.