Motivul pentru care există doi jokeri într-un pachet de cărți de joc. La ce folosesc cele două cărți și care e istoria lor

Motivul pentru care există doi jokeri într-un pachet de cărți de joc. La ce folosesc cele două cărți și care e istoria lor

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Cine nu s-a întrebat măcar o dată motivul pentru care într-un pachet de cărți de joc există cei doi jokeri.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna decembrie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Puțini știu că aceste două cărți nu au existat în formula inițială a jocului.Motivul pentru care există doi jokeri într-un pachet de cărți de joc. Un pachet conține 54 de cărți de joc, dintre care 2 sunt cu jokeri.

Se pare însă că aceasta nu a fost și structura inițială a unui set, iar jokerii au fost introduși abia în jurul anului 1860, cu mult după inventarea cărților de joc.Părerile sunt împărțite cu privire la rolul acesto două cărți de joc. Unii că cei spun folosiți pentru a înlocui un număr care a fost pierdut, iar alții sunt de părere că jokerii au fost introduși odată cu apariția jocului Juckerspiel, cunoscut și sub denumirea de Jucker sau Juckern.

Juckerspiel, cunoscut și sub numele de Jucker sau Juckern, este un joc de cărți care a fost anterior popular în regiunea Alsacia. Se presupune că este strămoșul lui Euchre și că el este responsabil de numele cărții de joc cunoscută ca Joker. Nu se cunosc reguli definitive însă.

Cea mai veche înregistrare cunoscută despre jocul lui Jucker apare în cartea lui Spindler din 1848, Forget-me-not (Vergißmeinnicht), o carte de buzunar „dedicată dragostei, prieteniei și vieții de familie” și referințe ocazionale apar în a doua jumătate a secolul al XIX-lea. Se cunosc puține despre regulile sale, dar în 1899, Martin și Lienhart îl descriu pe Jucker ca pe un „joc de cărți în care Bauer [adică Jack] valorează mai mult decât Asul”, iar un Marsch trebuia să ia toate cele cinci trucuri din Juckerspiel.

În 1908, Rausch confirmă că, în Alsacia, în „juckerspiel-ul larg răspândit”, sintagma e Marsch mache înseamnă a lua toate trucurile și că Bauer este cea mai mare carte.Referințe literare ulterioare la joc apar în regiunea Renania și Hesia de Sud. Recent, David Parlett a afirmat că „numai din motive lingvistice nu poate exista nicio îndoială cu privire la originea [Euchre] în jocul alsacian Juckerspiel, așa cum a fost adus în America de imigranții germani”. Nu numai că Jucker și Euchre sunt la fel din punct de vedere fonetic, dar termenii Bauer și Marsch au fost importați în Euchre ca „Bower” și „marș”. Cu toate acestea, există numeroase alte jocuri germane care folosesc aceeași terminologie și nu s-au găsit referiri la Jucker care să le precedă pe cele ale lui Euchre, așa că legătura rămâne slabă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.