Motivul pentru care femeile au buzunarele mai scurte la blugi decât bărbații. Secretul spus de specialiști!

Mulți au observat că buzunarele blugilor pe care bărbații îi poartă sunt mult mai generoase decât cele ale femeilor. Un designer vestimentar a venit acum cu explicația.

Motivul pentru care femeile au buzunarele mai scurte la blugi decât bărbații. Emily Keller are o experiență de nu mai puțin de 10 ani și acum a făcut lumină în această problemă.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna decembrie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Motivul pentru care această diferență are loc e legată de economia de material folosit la fabricarea blugilor. Una dintre cele mai frecvente întrebări legate de îmbrăcămintea femeilor se rezumă la buzunarele rochiilor sau blugilor. Buzunarele de la pantalonii bărbaților sunt suficient de mari încât să bage telefonul mobil lejer în el sau chiar și portofelul. Într-un buzunar de la blugii de femei abia dacă încape un telefon mobil.

“Din cauza faptului că se fac haine pe bandă rulantă, mulți producători nu au interesul să facă hainele să fie și funcționale, dar și de calitate în același timp. Companiile câștigă mai mult profit atunci când renunță la buzunare.

Pentru că blugii femeilor din ziua de astăzi sunt făcuți să se muleze perfect, materialul adăugat în plus pentru a face buzunare va deveni destul de vizibil. Chiar dacă vrei să pui ceva în buzunarele blugilor, silueta continuă să rămână foarte suplă datorită croiului.

Majoritatea blugilor de femei sunt făcute și cu lycra în material. Dacă unele buzunare chiar sunt folosite, materialul se întinde și după mai multe folosiri materialul va rămâne ridat”, a spus el.

Denumirea materialului denim din care sunt confecționați blugii, provine din Franța sfârșitului secolului al XVI-lea, în orașul francez Nîmes unde era folosită o țesătură denumită „serge de Nîmes”, adică „stofă din orașul Nîmes”. Termenul de „blue jeans” provine din expresia franceză „bleu de Gênes”, (albastru de Genova), o țesătură din lână și bumbac. În acea perioadă, pânza denim era făcută în Italia și vândută în portul Genova pentru marinari deoarece era cea mai rezistentă. Cea mai importantă diferență dintre ele este că denimul este țesut dintr-un fir colorat și unul alb, iar jeans din două fire de aceeași culoare.

În anul 1847, un negustor evreu din Germania pe nume Loeb Strauss (în 1850 îl schimbă în Levi Strauss) a sosit la New York, unde fratele său vitreg făcea afaceri cu țesături și haine. Strauss se implică în afaceri timp de câțiva ani și în California vinde pantaloni din denim albastru către minerii și crescătorii de vite care căutau un material ieftin, confortabil și rezistent.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.