Motivul pentru care literele nu sunt aranjate în ordine alfabetică pe tastatură. Iată misterul din spatele sintagmei ”QWERTY”

Mulți sunt cei care și-au pus întrebarea ce a stat de fapt în spatele aranjării literelor în felul acesta pe tastatură.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Anumite persoane sunt de părere că aranjamentul literelor pe tastaturi a fost creat pentru a se putea ajunge cu ușurință la tastele cele mai frecvent utilizate, dar a fost așa doar la început.

Ce-i drept, pe mașinile de scris originale, literele erau aranjate alfabetic, dar plasarea tastelor a făcut dificilă tastarea rapidă, deoarece mașinile de scris vechi s-ar fi blocat cu ușurință.

De aceea, literele care sunt frecvent utilizate împreună sunt plasate departe una de alta. Apoi a apărut aspectul familiar al tastaturii QWERTY. QWERTY – sunt chiar primele 6 litere de pe tastatură (stânga, sus).

Tastatura este o componentă hardware periferică a calculatorului ce permite utilizatorului să introducă în unitatea centrală a acestuia date (litere, cifre și semne speciale) prin apăsarea unor taste.

În zilele noastre, cele mai folosite tastaturi pe plan mondial sunt cele de tip QWERTY. Un alt tip de tastaturi este tipul QWERTZ. Denumirile vin de la primele șase taste de pe rândul al treilea. Tipul QWERTY se folosește mai ales în țările anglofone, iar celelalte folosesc mai ales tipul QWERTZ.

Tastatura este probabil cel mai vechi dispozitiv de intrare din structura computerelor moderne, ea fiind inventată încă înainte de apariția monitoarelor și a mausului. Fiecare tastă are asociat un număr de identificare care poartă denumirea de „cod de scanare”. La apăsarea unei taste, tastatura trimite sistemului de calcul codul de scanare corespunzător tastei respective (un număr întreg de la 1 la „n” – numărul de taste). La primirea codului de scanare de la tastatură, calculatorul face conversia între numărul primit și codul ASCII corespunzător în logică binară.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.