Există anumite flacoane de medicamente în care se află vată, sau bucăţi de bumbac în tuburilie cu pastile. Anumiţi producători practică această metodă încă din secolul XX.
Profită acum : Ofertă de nerefuzat
Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!
Oferta de nerefuzat la President Hotel & Resort**** din Băile Felix
Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló
START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii
Profită acum: Vara în luna martie
AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD
Motivul pentru care trebuie pusă vată în flacoanele de medicamente. Pe cât de ciudat pare, pe atât de banal este motivuş. Scopul acestei practici, este pur și simplu, de a umple restul spațiului din flacon pentru ca pastilele să nu se mai miște. Astfel, comprimatele pudrate nu se puteau sparge sau rupe, ceea ce are sens.
Încă din anul 1980, compania care a practicat pentru prima dată acest lucu a început să fabrice tabletele filmate. Nu mai conta dacă pastilele se mișcau în recipient pentru că învelișul le împiedica să se degradeze.
Astfel, credințele consumatorilor și tradiția au fost principalele motive pentru care unele companii au păstrat bucata de bumbacul în tuburile de pastile.
Totuși, National Institutes of Health (NIH) recomandă îndepărtarea bumbacului, deoarece poate atrage umezeala în sticlă.
Și instituția guvernamentală nu este singura care avertizează împotriva acestei tradiții. În 1983, regretatul Andy Rooney a criticat alegerea producătorilor, conform Mental Floss.
În concluzie, nu numai că bumbacul din unele sticle este inutil, dar probabil că nici măcar nu este bumbac. Conform bazei de date cu informații despre medicamente și efecte secundare, majoritatea bucăților de vată sunt fabricate din raion sau poliester.
O altă ipoteză spune că în anul 1900 a fost primadată implementată această metodă. Atunci a fost momentul când compania de medicamente Bayer a început să producă o cantitate mare de medicamente, pe care trebuia să le protejeze cumva. În acele vremuri, pastilele se păteau sfărâmița foarte ușor și astfel oamenii ajungeau să nu ia doza potrivită. Ori luau mai mult ori mai puțin, în orice caz, nu o cantitate bună! Astfel, au hotărât ca pentru siguranța oamenilor, să se protejeze pastilele, introducând, în tub, o bucată de vată. Era cea mai simplă și cea mai ieftină variantă. Compania Bayer a continuat să pună vată în tuburile de medicamente, până în anul 1999.
Chiar și în zilele noastre, anumite companii continuă să introducă vată în tubul de medicamentele, pentru a menține pastilele intacte. Totuși, oamenii cred că acea bucată de vată este introdusă pentru a menține prospețimea medicamentelor, însă acest lucru nu s-a demonstrat până acum.
Experții sunt de părere că acea vată trebuie scoasă imediat din tub, aceasta fiind singura formă prin care medicamentele rămân în forma inițială.
Sursa: rtv.net