Mumie ciudată descoperită în Egipt! Arheologii nu au o explicație

Egiptologii au descoperit o mumie mai neobișnuită în situl arheologic Taposiris Magna.

Mumia găsită recent are o limbă din aur, iar bucata de metal a fost pusă special de către cei care au realizat îmbălsămarea, acum 2.000 de ani.

Experții de la Ministerul Antichităților Egiptene cred că acest obiect avea un scop ritualic după moarte: permitea persoanei decedate să se adreseze zeilor, în lumea de dincolo. Totuși, nu există vreo dovadă că acesta era scopul.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

De asemenea, este posibil ca limba din aur să fi fost pusă în gura mumiei pentru că persoana respectivă avusese probleme de vorbire în timpul vieții, scrie Live Science.

Echipa de egiptologi, condusă de specialiști din Republica Dominicană, a descoperit în situl Taposiris Magna 16 morminte.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Situl arheologic include și temple dedicate zeilor Osiris și Isis, iar arheologii au găsit aici mai multe monede cu chipul faimoasei regine Cleopatra.

De asemenea, în morminte au fost găsite câteva statuete care înfățișează persoanele îngropate acolo, dar și papirusuri, pe care egiptologii caută acum să le descifreze.

Mormintele datează probabil din perioada dinastiei Ptolemaice sau din timpul epocii romane, care a început după moartea Cleopatrei.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.