Munca Asociatiei Esperando – remarcata si apreciata in Ankara la intalnirea finala a proiectului DEVOMDA

Lucru in echipaCapitala Turciei, Ankara, a fost, intre 27 si 30 august, gazda ultimei intalniri a partenerilor proiectului DEVOMDA, derulat timp de doi ani in cadrul programului european Leonardo da Vinci – Transfer de Inovatie.

Atat in cadrul Conferintei de inchidere a proiectului, cat si in intalnirile de lucru ale partenerilor, gazdele din Turcia au tinut sa multumeasca in mod deosebit Asociatiei Esperando pentru activitatea si contributia la derularea proiectului si obtinerea produselor finale ale acestuia. O astfel de apreciere a muncii si seriozitatii organizatiei baimarene este onoranta, mai cu seama ca a fost dublata de exprimarea dorintei ferme de a lucra cat mai curand si in alte proiecte in comun cu Esperando.

Partenerii de proiectConferinta de la Ankara s-a bucurat de o participare numeroasa. Au fost nu doar reprezentanti ai partenerilor, ci si parinti, specialisti si reprezentanti ai autoritatilor. Asociatia Esperando a prezentat felul in care cei 8 parteneri de proiect din 4 tari (Romania – Asociatia Esperando; Italia – Fundaţia Casa Artelor şi Meseriilor Casa di Carita Torino; Turcia – Universitatea din Kirikkale – Facultatea de Arte şi Ştiinţe; DOST – Centru de Educaţie Specială şi de Recuperare – Ankara; Primaria Kecioren; Universitatea Abat Izzet Baysal- Departamentul Educaţie Specială – Bolu si Centrul de Educatie Speciala si Recuperare Arihan (Lale); Ungaria – Centrul Regional Nonprofit de Resurse Sociale Szombathely) au realizat activitatile proiectului si au obtinut rezultatele si produsele prevazute.

Intalnirile de lucru dintre parteneri au avut ca teme centrale ultimele activitati ce sunt necesare, diseminarea si evaluarea, respectiv raportarea proiectului. Primul rezultat al proiectului, un Ghid tehnic despre recuperarea vocationala si angajarea persoanelor cu dizabilitati, a fost deja tiparit in cele patru limbi ale partenerilor plus limba oficiala a proiectului – engleza.

participanti conferintaUrmeaza sa apara in cateva zile si Manualul formatorului pentru formarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati, apoi CD-ROM-ul cu toate rezultatele proiectului. Fiecare partener isi va realiza si variante doar in limba nationala pentru cartile tiparite. Toate aceste produse vor putea fi gasite atat la parteneri, cat si pe pagina web a proiectului – www.devomda.com , care este actualizata in aceste zile cu ultimele informatii si produse.

Proiectul DEVOMDA – Dezvoltarea de Module Vocationale Adaptate pentru Adulti cu Dizabilitati este finanţat de către Comisia Europeană prin Programul de Învăţare de-a Lungul Vieţii, Leonardo da Vinci – Transfer de inovaţie.

Parteneriatul este coordonat de Universitatea din Kirikkale şi se deruleaza pana in 30 septembrie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.