Municipalitatea băimăreană a stabilit priorităţile pentru Poliţia Locală. Vezi ce sarcini va avea în următoarea perioadă înstituţia

În cadrul unei conferințe de presă desfăşurată joi, 17 august, Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare a prezentat astăzi priorităţile urgente pe care le are administrația publică locală pentru perioada imediat următoare.

Primul punct de pe ordinea de zi a fost prezentarea priorităţilor pentru Poliţia Locală. În perioada imediat următoare, instituţia va trebui să se ocupe de câteva proiecte foarte importante pentru băimăreni.

„Poliția Locală nu a gestionat până acum problema cailor și a atelajelor care circulă în municipiul Baia Mare și acest lucru a devenit deja un aspect mai mult decât deranjant. Pentru soluționarea problemei am decis să intervenim într-un mod mult mai hotărât. Vreau să îi mulțumesc doamnei consilier Irina Smical care se implică într-un mod activ în această problemă. Astfel, toți deținătorii legali și ilegali de cai au primit somații. Sunt aproximativ 120 de exemplare identificate pe raza municipiului Baia Mare. Aici mă refer la zona Pirită, Craica, Valea Borcutului și Ferneziu”, a precizat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Edilul a mai precizat că din punctul lui de vedere, pe raza municipiului Baia Mare nu este permis transportul cu atelaje.

„Am dat aceste dispoziții de a scoate, în termen de 15 zile de pe raza municipiului Baia Mare transportul sau alte activități cu cai. Cu siguranță că vom găsi iubitori de animale sau alți doritori în zonele rurale care să se poată folosi de aceste animale fără să le sacrifice. De asemenea, avem un contract cu o fermă la Curtuiuș care va păstra acești cai pe o perioadă determinată și astfel vom rezolva această situație”, a mai spus Cherecheş.

Nici problema câinilor comunitari nu a fost omisă. Edilul a subliniat faptul că va supimenta numnărul echipajelor care se ocupă de ridicarea animalelor dar şi numărul locurilor din Adăpostul de câini.

„Referitor la câinii fără stăpâni, în urma modificării organigramei la Poliția Locală va mai fi înființat un echipaj care se va ocupa cu ridicarea patrupedelor. De asemenea, Adăpostul de câini va fi extins cu un număr de 300 de locuri. Începând cu data de 1 septembrie se vor demara și controale la societățile comerciale pentru a vedea dacă respectă prevederile legale de păstrare a câinilor”, a subliniat primarul municipiului Baia Mare.

Compartimentul Disciplina în Construcții din cadrul Poliției Locale va trebui să finalizeze până la 1 decembrie un raport, o detaliere completă a tuturor construcțiilor nelegale de pe raza municipiului.

„Este vorba despre construcții, garaje, extinderi, închideri de balcoane și șarpante ilegale. Astfel, a fost stabilit un program pe cartiere, cei de la Disciplina în Construcții având la dispoziție aproximativ două săptămâni pentru fiecare cartier în parte. După ce se va avea o evidență clară a acestor construcții nelegale, autoritatea locală va decide cum procedează pentru fiecare construcție în parte”, a detaliat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.