Municipiul Baia Mare ar putea să părăsească proiectul „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Maramureș” al Consiliului Judeţean

La ședința ordinară a Consiliului Local din luna iunie, care a avut loc vineri, 23 iunie, au fost inițiate mai multe proiecte de hotărâre din diverse domenii. Printre acestea, unul de maxim interes pentru locuitorii oraşului Baia Mare, respectiv aprobarea unei comisii care să verifice oportunitatea de a părăsi proiectul „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Maramureș” și evoluția acestuia.

Comisia este formată din cinci consilieri locali și un director din cadrul Primăriei Baia Mare.

„Comisia de analiză va avea un termen foarte scurt de analiză și verificare a stadiului implementării proiectului „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Maramureș”. Componenții acesteia vor verifica implementarea fiecărei etape din cadrul proiectului, raportat la prevederile întregii documentații aferente acestui plan. De asemenea, vor analiza riscurile generate asupra mediului, dar și riscurile financiar-economice provocate municipiului Baia Mare de întârziere a implementării proiectului”, a precizat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Perioada de desfășurare a activității comisiei este de 1 iulie-31 august, cu posibilitatea prelungirii activității de analiză și verificare, raportul urmând a fi prezentat în fața Consiliului Local până în luna septembrie a acestui an.

Administraţia Publică Locală băimăreană ia în calcul deja de mai multă vreme să părăsească proiectul derulat de Consiliul Judeţean Maramureş. Asta din cauza progreselor foarte mici pe care acesta le-a înregistrat în construcţia Depozitului Ecologic de la Fărcaşa. În mai puţin de trei săptămâni, rampa de gunoi de la Satu Nou de Jos va trebui închisă, potrivit prevederilor UE, astfel că băimărenii s-ar putea trezi că nu au unde să-şi arunce gunoaiele.

În paralel, aşa cum a mai anunţat primarul municipiului Baia Mare şi într-o conferinţă de presă desfăşurată recent, Administraţia Publică Locală ia în calcul varianta accesării de Fonduri europene pentru construirea unui incinerator de deşeuri pe cont propriu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.