”Munții Maramureșului” au răsunat de colinde

Joi, 19 decembrie, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură Vișeu de Sus  a avut loc un concert de colinde organizat de R.N.P Romsilva – Administrația Parcului Natural Munții Maramureșului, în parteneriat cu Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus.

Evenimentul, prezentat de directorul Centrului Cultural-Social, dr. Anuța Pop, a debutat cu cuvântul de bun-venit al reprezentantului Parcului Natural Munții Maramureșului, Daniel Pop, care a evidențiat grija instituției pentru păstrarea tradiției și a obiceiurilor din zonă.

 Peste 300 de colindători au vestit apropiata naștere a Pruncului Iisus și au introdus publicul în atmosfera de sărbătoare. Cetele de colindători au venit din Borșa (grupul ”Floare de colț” – prof. Costel Amorăriței), de la Școala ”Dragoș-Vodă” Moisei (prof. Codruța Coman), Școala Gimnazială Vișeu de Jos (prof. Anuța Pop). De asemenea, au participat: Corul Bărbătesc din Vișeu de Mijloc (pr. Ioan Dunca, dirijor Iuliana Tomoiagă), Centrul de Activități pentru Copii din cadrul Centrului Cultural-Social (coord. psih. Camelia Gherheș, Doina Galbăn, Rodica Bragău), Școala Gimnazială nr. 7 (clasele doamnelor prof. Maria Bolchiș, prof. Nely Radu, prof. Anca Forgacs), Liceul Teoretic ”Bogdan-Vodă” (prof. Gabriela Szerasz), Liceul Tehnologic Vișeu de Sus (prof. Ana Maria Creța), Biserica ”Sfântul Nicolae” (coord. Mia Pop). Evenimentul a fost încheiat de ansamblul folcloric ”Vișeul” (prof. Ioan Bledea).

Așa cum cere datina, colindătorii au fost răsplătiți de gazde cu cozonaci și mere.

Prof. Aurel Ghilezan

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.