Mușețelul: ce proprietăți are pentru sănătatea noastră?

1. Mușețelul, sursă de antioxidanți Așa cum spuneam, florile de mușețel sunt bogate în antioxidanți care ajută la combaterea deteriorării radicalilor liberi. Antioxidanții duc la scăderea inflamației și prevenirea mutațiilor celulare, care pot duce la apariția unir boli. Tot ei pot stimula sistemul imunitar, pot ușura tulburările de dispoziție, pot reduce durerea și umflarea, și pot face pielea mai sănătoasă.

2. Combate anxietatea și depresia Fie că este utilizat sub formă de ceai sau ulei esențial, mușețelul combate stresul, inducere relaxarea și duce la echilibrarea hormonilor. Un studiu a arătat că inhalarea uleiului esențial de mușețel funcționează ca un remediu natural pentru anxietate și insomnie, precum și ca tratament la domiciliu pentru depresie. Ceaiul de mușețel combate insomnia, stresul și anxietatea

3. Îmbunătățește digestia Mușețelul favorizează digestia acționând ca un relaxant natural. Poate ajuta la o varietate de probleme gastro-intestinale, inclusiv diaree, indigestie, simptome de reflux gastric și acid, împreună cu răul de mișcare, greață și vărsături. Uleiul de mușețel poate ajuta, de asemenea, la prevenirea spasmelor și la ameliorarea crampelor, a constipației, a intestinelor scurse și a simptomelor sindromului colonului iritabil.

4. Reduce durerea și combate inflamația Beneficiile mușețelului includ capacitatea de a ameliora durerea și de a combate inflamația din organism. Ca antiinflamator natural, mușețelul poate ajuta, de exemplu, la ameliorarea durerii și umflăturilor asociate cu iritații ale pielii, dureri de dinți, dureri de spate, artrită și alte afecțiuni inflamatorii.

5. Adjuvant în combaterea cancerului Într-un studiu publicat de Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology, cercetătorii au descoperit că extractul de mușețel a fost capabil să reducă semnificativ celulele canceroase umane care pot duce la cancer de prostată.

6. Ușurează congestia Dacă vă confruntați cu o răceală, gripă sau infecție sinusală, încercați un ceai de mușețel. Antioxidanții vă vor ajuta să vă consolidați sistemul imunitar, în timp ce proprietățile antiinflamatorii contribuie la reducerea congestiei și la îmbunătățirea respirației. Dacă congestia dvs. se datorează alergiilor sezoniere, mușețelul vă poate agrava simptomele! Acest lucru este valabil dacă aveți alergie la flori în familia margaretelor.

7. Face piele amai frumoasă Datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antibacteriene, mușețelul consumat sub formă de ceai sau folosit ca cremă face pielea mai sănătoasă. Flavonoidele din mușețel pătrund sub suprafața pielii pentru a calma uscăciunea și iritarea. Mușețelul poate fi utilizat ca adjuvant în tratarea ulcerelor, eczemelor, gutei, vânătăilor, aftelor și a altor răni.

8. Îmbunătățește sănătatea inimii Datorită flavonoidelor pe care le conține, ajută la menținerea unei inimă sănătoase. Cercetătorii au descoperit o legătură între aportul mai mare de flavonoizi din alimente și plante medicinale și un risc redus de mortalitate prin boli coronariene.

– Ceaiul de muțelel este relaxant și poate provoca somnolență, așa că nu e bine să fie consumat în timpul zilei, mai ales dacă veți conduce mașina sau veți manevra mașini grele. Cel mai bine este seara, înainte de culcare.

– Apoi, dacă sunteți alergic la ambrozie sau la margarete, este posibil să aveți și o alergie la mușețel! Dacă observați orice reacție alergică, întrerupeți utilizarea. Este important să rețineți că, dacă această reacție include umflarea limbii sau a gâtului, trebuie să solicitați asistență medicală imediată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.