Mutare neașteptată a unei bănci de top din România!

Una dintre băncile de top din țara noastră face o mutare, mai mult sau mai puțin, surprinzătoare. Aceasta vrea să dea naștere la un nou trend pentru băncile din România.

Activităţile de leasing, investment banking şi brokeraj, care până acum funcţionau ca entităţi de sine stătătoare, vor fi reîncadrate în core business-ul băncii, informează preşedintele băncii, Steven van Groningen.

Banca în cauză Raiffeisen Bank. Potrivit lui van Groningen, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Asset Management şi Raiffeisen Insurance Broker nu vor mai fi entităţi separate, ci „se vor bucura de o sinergie completă cu banca”.

Diferenţa dintre o entitate independentă, cum sunt Raiffeisen Leasing sau Raiffeisen Asset Management, este dată în principal de costuri şi de faptul că legătura direct a băncii cu un client este trecută printr-un intermediar. Ce aduce nou această mişcare în bankingul românesc este faptul că procedurile de business sunt simplificate atât pentru instituţia de credit cât şi pentru clientul ei, scrie economica.net.

Sursa: bugetul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.