Muzeele și casele memoriale din Maramureș au fost incluse în „Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România”

34 de muzee și case memoriale din Maramureș au fost incluse în „Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România”, alături de alte obiective de renume din județele Alba, Caraș-Severin, Constanța, Neamț, Satu Mare și Suceava.

Traseul, care străbate și Maramureșul, popsește în toate regiunile județului nostru și aduce vizitatorii în contact cu moștenirea istorică, culturală, artistică, naturală, etnografică și religioasă a acestor locuri.

Includerea traseului în „Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România” a fost posibilă după ce, la finalului anului trecut, ruta cultural turistică „Drumul patrimoniului muzeal maramureșean”, realizată de instituția Consiliului Județean Maramureș, a fost recunoscută oficial de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Președintele Consiliului Județean Maramureș a arătat că vor urma și alte astfel de inițiative prin care să se valorifice potențialul de promovare a obiectivelor turistice din județ. „Muzeele și casele memoriale din județul Maramureș sunt demne admirația tuturor, însă dincolo de aprecierea arătată acestor instituții, este necesar să le și promovăm cum se cuvine. Pe această abordare ne vom centra atenția în perioada următoare, astfel încât să creștem accesibilitatea informațiilor de interes turistic și să atragem cât mai mulți vizitatori în județul nostru.”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Mai multe informații despre acest subiect pot fi accesate pe noul website al Consiliului Județean Maramureș destinat promovării turismului, la linkul: https://www.visitmaramures.ro/maramures-de-poveste/11-mostenirea-culturala-si-istorica-a-maramuresului-parte-a-rutei-cultural-turistice-a-patrimoniului-muzeal-din-romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.