Muzeu în locul Fabricii de Sticlă Fărcașa aflată acum  în ruină!

Fabrica de sticlă Fărcașa a reprezentat o avere pentru locutorii din Codru. Peste 500 de muncitori își câștigau traiul de aici,  muncind cu drag, aducând o pâine pe masă, copiilor.  Era o tradiție, era o meserie prețuită , sticla și gravura făcea parte din comunitatea Fărcașa. În 2005 porțile fabricii s-au închis, iar acum fabrica este o ruină.

Viceprimarul PMP, Daniel Decebal  a venit  cu o idee inedită încă din septembrie 2020, aceea de a reda  comunității trecutul. Fabrica de sticlă se va transforma într-un Muzeu al Sticlei, pentru ca toți cei care vor veni aici, vor cinsti memoria și trecutul sticlarilor din Codru: “Nu ştiu dacă vreodată se va mai produce sticlă la Fărcaşa, dar un lucru este cert: imaginea a ceea ce a fost odată industria sticlăriei la Fărcaşa vreau să fie păstrată. Cum? Doresc să înfiinţez un Muzeu al sticlei, să aibă copiii noştri, nepoţii şi strănepoţii noştri o imagine asupra ceea ce a fost industria sticlăriei din comună, să vadă unelte, materiale folosite.

Este doar unul dintre lucrurile pe care generaţiile viitoare trebuie să le ştie: dezvoltarea Comunei Fărcașa a pornit de aici, de la industria sticlei.”

Ideea viceprimarului  Daniel Decebal a prins contur, astfel  împreună cu consilierii județeni PMP  Dorin Cozma, Simona Cremene, Adi Vlad,  și Romeo Dobocan  vor  da viață proiectului , vor da viață unui muzeu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.