NE CONFRUNTĂM CU O ERĂ A TERORII FĂRĂ PRECEDENT! ÎI VOM PUTEA FACE FAȚĂ?

isisPurificarea etnică a creștinilor din întreaga lume este una dintre cele mai mari crime ale epocii noastre.

Rabinul Jonathan Sacks este un lider religios, filosof și savant, una dintre cele mai vocale persoane ale momentului, motiv pentru care a și fost înnobilat cu titlul de Lord. Vizitând de curând Muzeul 9/11, care a fost ridicat pe locul unde odată erau cele două turnuri gemene ale World Trade Center, el a fost impresionat de simbolistica fântânilor care sunt construite pe amprenta clădirilor originale. În jurul acestora sunt gravate în bronz, numele celor aproape 3.000 de victime. Spre deosebire de majoritatea celorlalte fântâni, și aici apa curge normal dar dispare în centru într-o gaură neagră, un abis. Intenția a fost aceea de a simboliza viețile pierdute, care nu pot fi recuperate. Nu contează cât de multă apă curge, abisul nu este umplut niciodată.

Într-un articol publicat în cotidianul The Telegraph, Lordul Jonathan Sacks, dă o altă semnificație acestor fântâni după tragediile de acum câteva zile, și din săptămânile și lunile trecute. Violențele nu se termină niciodată, sângele nevinovat continuă să curgă. La fiecare câteva zile sunt din nou văduvite familii și curg tot mai multe lacrimi.

O poveste tulburătoarea a ieșit în evidență de curând. Asad Shah, în vârstă de 40 de ani, negustor din Glasgow, a fost un om profund iubit de comunitatea în care trăia, reprezentând tot ce este mai bun în materie de credință religioasă. Crima lui a fost că le-a urat prietenilor și clienților lui creștini, un Paște fericit. El a vrut să-și exprime recunoștința față de o națiune creștină care i-a dat lui și familiei o casă în care să-și poată practica credința fără teamă. El a fost un Amaddiya, membru al unei secte islamice considerată de unii musulmani ca fiind eretică. A fost ucis se pare nu doar pentru a-l reduce la tăcere, ci și pentru a-i intimida pe alții care l-ar fi urmat pe calea toleranței religioase. Nu trebuie să uităm că din sutele de musulmani care mor zi de zi, majoritatea sunt uciși de mâinile conaționalilor de aceeași religie.

Atentatul cu bombă sinucigaș din Lahore face parte dintr-un model prin care creștiniiau fost terorizați în întreaga lume. Pentru a fi siguri, atacul nu a fost pe un teritoriucreștin, ci într-un parc deschis, pentru oameni de toate credințele. Dar, atacatorii au ales să atace în ziua de Paști, știind că multe dintre victime ar putea fi creștini.

Creștinii sunt persecutați în peste 50 de țări, printre care Coreea de Nord, Siria,Somalia și Sudan. În anul 2003 erau 1,5 milioane de creștini în Irak, iar astăzi mai sunt câteva mii. Purificarea etnică a creștinilor în Orientul Mijlociu este una dintre crimele împotriva umanității din timpul nostru, iar autorul articolului este consternat că au existat puține proteste internaționale semnificative în combaterea acestui fapt. Scopul Statului Islamic este politic și este restabilirea Califatului, pentru a face dinIslam o putere mondială. Dorința teroriștilor este ca, pe termen lung, Occidentul să se dovedească a fi prea obosit pentru a-și apăra propriile libertăți. Ei sunt pregătiți să comită aceste atrocități atâta timp cât este nevoie, zeci de ani dacă este necesar.

Acest tip de mișcare nu poate fi învinsă numai prin mijloace militare. Este nevoie de oameni de toate religiile care să-și exprime opoziția față de teroarea activă îndreptată împotriva lui Dumnezeu. Nicio religie autentică, nu are vreodată nevoie de violență pentru a dovedi frumusețea ei sau de teroare pentru a stabili adevărul său. Acest lucru nu mai este credință, ci este un sacrilegiu.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.