Ne pregatim de RAZBOI! Legea care da startul angajarii de REZERVISTI a fost votata!

Mai este necesar un singur pas si LEGEA REZERVISTILOR va permite cetatenilor romani, cu domiciliul stabil in Romania, sa ajunga cadre militare in rezerva.

Asadar, mai trebuie ca presedintele Klaus Iohannis sa promulge legea, dupa care se poate da starul incheierii contractelor de munca pe durata determinata, pentru cei care vor sa devina rezervisti in armata romana.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana care vrea sa incheie un astfel de contract ?

Sa fie devotati statului roman, sa nu apartina unor asociatii religioase care contravin normelor de pastrare a ordinii publice sau afecteaza desfaşurarea profesiei militare.

Rezervistii voluntari vor avea drepturi salariale, li se vor plati asigurarile sociale si de sanatate si vor incasa prima de fidelitate. Actul normativ mai prevede ca rezervistii voluntari trebuie sa execute instruirea in unitatea la care sunt incadrati pe durata a 15 zile calendaristice, anual.

In 19 iunie a.c., ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, spunea ca este nevoie de reintroducerea de urgenta a stagiului militar voluntar. Anuntul sau venea in contextul amenintarilor tot mai dese ale Rusiei la adresa NATO si al intensificarii exercitiilor militare ale Aliantei in regiune, inclusiv in Romania.

sursa:reporterul.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.