Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sancţionată de poliţişti

7 şoferi care nu au acordat prioritate pietonilor au rămas fără permise iar alţi 30 au fost sancţionaţi ieri, în cadrul unor activităţi desfăşurate de poliţiştii rutieri.

Pe tot parcursul zilei de ieri poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie de pe raza judeţului pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi depistarea conducătorilor aut care pun în pericol siguranţa pietonilor. Poliţiştii au oprit pentru control peste 50 de autovehicule. În urma verificărilor efectuate, pentru abaterile constatate au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor a fost de aproximativ 14 000 de lei.

De asemenea, ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere, 7 dintre acestea pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Totodată, poliţiştii din Recea au întocmit dosar penal pentru comiterea de infracţiuni rutiere după ce un bărbat de 68 de ani din localitate, care se deplasa cu un autoturism pe strada Primăriei deşi avea o concentraţie mare de alcool pur în aerul expirat, nu a păstrat distanţa laterală suficientă şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus.

Tot pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice este cercetat şi un tânăr de 27 de Sat Şugatag depistat de poliţişti în timp ce se deplasa cu autoturismul pe D.N. 18.

Alte două dosare penale au fost întocmite pe numele unui tânăr de 25 de ani din Borşa şi a unui bărbat de 46 de ani din Cerneşti, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.