Necesarul echipamentelor de protecție din spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș este asigurat pentru o lună

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a convocat de îndată aleșii județeni în ședință, în vederea aprobării unor proiecte de hotărâre extrem de importante pentru județul Maramureș. Având în vedere măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei cu noul coronavirus COVID-19, ședința care a avut loc joi, 2 aprilie s-a desfășurat, în premieră, prin intermediul unei platforme online.

În deschiderea ședinței, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a prezentat situația stocurilor de echipamente de protecție în spitalele din subordinea instituției. Acesta a precizat că, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare există materialele de protecție necesare pentru câteva săptămâni, în cazul în care fluxul de pacienți se menține la stadiul actual.

”Singurele probleme în ceea ce privește necesarul sunt întâlnite în cazul măștilor FFP 2 și FFP 3, utilizate pentru intervențiile mai dificile, însă sperăm ca acestea să ajungă la unitatea medicală în cel mai scurt timp. În ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, acesta are asigurate stocuri pentru o perioadă de o lună de zile, calculată la consumul prezent. Mai mult, fondurile pentru spitalele din subordinea Consiliului Județean Maramureș ajung pentru aproximativ o lună de zile fapt pentru care, în cel mai scurt timp, trebuie gândite rectificări bugetare pentru a asigura cu prioritate finanțarea acestor unități medicale, care sunt cele mai importante din Maramureș”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

O altă instituție importantă care s-a adus în discuție este Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș, unde există necesarul de materiale de protecție, de igienă și de alimente pentru beneficiari, pentru aproximativ două luni de zile, exceptând stocul de mănuși, care se preconizează a fi suficient pentru doar două săptămâni.

”Pentru reîntregirea stocului de mănuși a fost deschisă procedura de achiziție publică, urmând ca cel mai probabil, săptămâna următoare, și această problemă să fie soluționată. Efortul făcut până în prezent pentru asigurarea acestor materiale impactează mult bugetul administrației județene care va trebui să identifice acele alocări de fonduri care nu mai sunt prioritare, pentru a putea finanța în continuare cele mai importante instituții din subordine”, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.