Neregulile de la meciul de fotbal sancţionate drastic de Jandarmeria Maramureş!

 

jandarmeriaJoi, 29 octombrie a.c.,  între orele 17.30-00.20, s-au asigurat măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică la meciul dintre echipele A.C.S. F.C. Municipal Baia Mare şi F.C. Steaua Bucureşti, din cadrul optimilor de finală a Cupei României la fotbal.

La ora 19.30, ca urmare a discuțiilor purtate între oficiali şi responsabilii forţelor de ordine, organizatorul a solicitat firmei de pază închiderea porților de acces în stadion, datorita ocupării în totalitate a locurilor disponibile.

În zona porților de acces au continuat să sosească spectatori posesori de bilete de acces. În aceste condiţii pentru decongestionarea situaţiei au fost suplimentate elementele de dispozitiv din zona porților de acces din rezervele de intervenție și elemente de dialog.

Raportat la numărul mare de spectatori și a pătrunderii în peluza nord, observatorul jocului nu a permis începerea meciului, şi a solicitat unele măsuri suplimentare de siguranță în interiorul stadionului.

După realizarea măsurilor solicitate de către observator, s-a permis începerea meciului, acesta desfășurându-se fără probleme. De asemenea, defluirea spectatorilor s-a realizat în condiții de deplină siguranță, neînregistrându-se evenimente.

Lacunele din organizarea meciului au generat neregulile constatate de către observatori şi forţele de ordine, acestea fiind asumate de către clubul de fotbal din municipiu.

Ca urmare a neregulilor din organizarea meciului, Jandarmeria Maramureş a dispus măsura sancţionării organizatorului meciului de fotbal pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de Legea nr. 4 din 2008, modificată şi completată de Legea nr. 10 din 2012.

Totodată, o persoană a fost sancţionată contravenţional şi complementar prin interzicere a accesului la competiţii sportive – fotbal, pentru o perioadă de 6 luni, pentru nerespectarea obligaţiilor spectatorilor pe timpul participării la competiţiile sportive.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.