Nicăieri nu-i ca acasă! Ajuns un actor faimos în Italia, la numai 11 ani, băiatul își dorește să trăiască în Borșa

FB_IMG_1447306122920Robert Dancs, copilul de 11 ani al unei familii de români din localitatea Borşa, judeţul Maramureş, s-a născut în Italia şi a devenit celebru aici după ce a jucat în filmul „Sole a Catinelle” („Soare cu găleata”), lansat pe 30 octombrie 2013 şi care are încasări de peste 35 de milioane de euro. Micul actor îşi doreşte ca pe viitor să poată trăi în România.
Robert s-a născut în localitatea Calcinate din provincia Bergamo şi în prezent locuieşte cu sora sa Natalia (13 ani) şi mama, Karolina Ștetcu, în oraşul Sarnico, din regiunea Lombardia. El a dus o viaţă viaţă obişnuită alături de familie, până cânda cucerit publicul italian şi lumea cinematografiei. Românul a fost selectat din 80 de candidaţi petru a interpreta în „Sole a Catinelle”, rolul unui băieţel cu rezultate bune la şcoală, care suferă de pe urma despărţirii părinţilor săi. Acum el este recunoscut şi oprit pe stradă de italieni, care îi cer autografe şi vor să se fotografieze cu el, relatează gazetaromaneasca.com, o publicaţie a românilor din Italia.

 

Robert Dancs: ”În România mă simt liber!”
Micul actor spune că vorbeşte „un pic româneşte” şi că îi place să viziteze România. În fiecare vară el merge la bunicii lui de la Borşa, unde se joacă cu caii şi cu câinele lui. Încă de pe acum, Robert îşi doreşte ca atunci când va fi mare, să poată trăi în ţara părinţilor lui şi nu în ţara de adopţie. El spune că îi place mai mult în România, pentru că aici „se simte liber”.

„Este minunat şi în acelaşi timp surprinzător cât de mult poate un copil artist să îmbunătăţească imaginea unei ţări. Nu cred că se întâmplă prea des ca italienii să dorească să facă atât de multe fotografii unui român”, declara, luna trecută, o româncă din Italia surprinsă de atenţia pe care Robert Dancs a primit-o din partea italienilor la o recepţie organizată de Consulatul României la Milano, cu prilejul Zilei Nationale a României.

(informații preluate de pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Borșa, primar Sorin Ion Timiș)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.