Nicholas Sarkozy: Spațiul Schengen a murit. Europa trebuie să se schimbe

NU SchengenFostul președinte conservator francez, Nicholas Sarkozy, a apreciat că spațiul de liberă circulație Schengen practic nu mai există și a cerut Uniunii Europene să-și schimbe abordarea privind criza provocată de afluxul de imigranți extracomunitari, relatează joi ediția electronică a publicației britanice Daily Express.

„Schengen a murit. Este urgent nevoie de o politică comună privind imigrația’, a indicat actualul lider al opoziției franceze la o conferință de presă desfășurată la Anvers, în Belgia. El a estimat totodată că islamismul radical este pentru Europa cea mai mare amenințare de la căderea Uniunii Sovietice, iar neincluderea în tratatele europene a unei clauze privind identitatea creștină a fost ‘o lașitate’.
Referindu-se la referendumul prin care Marea Britanie va decide dacă mai rămâne în UE, fostul președinte francez a apreciat că acest referendum ar fi o oportunitate pentru a ne pune întrebări despre situația Europei. În acest context, Sarkozy consideră că guvernelor naționale trebuie să li se restituie atribuții care au fost transferate instituțiilor europene. El a avertizat și asupra consecințelor grave ce ar putea rezulta dacă Europa va continua politica „naivă” favorabilă primirii refugiaților, scrie Agerpres.

Declarațiile sale au fost foarte bine primite de gazda sa, primarul din Anvers, Bart De Wever, care a menționat că îi împărtășește în mare măsură opiniile despre securitate, economie și migrație. ‘Numai un refugiat sirian din zece are capacitatea de a se integra pe piața muncii. (…) Încetați să fiți naivi !’, a spus el.

Fostul lider de la Elysee s-a mai pronunțat și anterior pentru o reformă profundă a spațiului Schengen, el pronunțându-se în favoarea a ceea ce a numit un ‘Schengen 2’, din care să facă parte numai statele care aplică aceeași politică privind imigrația.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.