Niciun parlamentar al coaliției nu va vota moțiunea împotriva Guvernului Ponta!

nutu

Parlamentul dezbate, azi, o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernul Ponta, depusă de cei de la PNL și PDL. Își spun acum PNL, dar acolo, în clica aceasta sunt și pedeliștii, cei care au sărăcit, între 2004 – 2012, această țară. Acei PDL-iști împotriva cărora PNL, PSD și UNPR a făcut o alianță numită USL, care a câștigat atât alegerile locale, cât și cele parlamentare din 2012.

Pentru a fi adoptată, moţiunea ar trebui să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor și în acest moment, matematic, PNL nu reuşește să adune aceste voturi.

Cu regret observ că vechiul PNL a învățat mult prea repede de la pedeliști minciuna și demagogia.

Coaliția la guvernare va respinge azi, în Parlament – instituția de bază a democrației în România – moțiunea de cenzură a PNL – PDL și apoi își va continua treaba până la alegerile locale, iar apoi la cele parlamentare din 2016. Singurul care poate schimba un Guvern sau un Parlament este cetățeanul, prin vot democratic.

În mai puțin de un an de zile, alegătorii vor ieși la vot și îi vor reconfirma pe cei care și-au făcut bine treaba în administrația locală și județeană și îi vor sancționa pe cei care nu și-au dat interesul. În puțin peste un an de zile, acest lucru se va întâmpla și la nivelul Parlamentului României.

Un lucru însă acum este sigur. PNL irosește gloanțe trăgând în gol, iar cartușul din care trage este și așa incomplet. Nu este prima moțiune pe care o depun împotriva Guvernului și probabil nu va fi nici ultima. Disperarea lor de a prinde guvernarea doar pentru a putea organiza alegerile locale, iar apoi pe cele parlamentare, vociferările în care se vorbește doar despre cum să pună mâna pe putere, fără a avea un plan sau o strategie, îmi dau fiori.

Unul dintre cei mai vocali pedeliști care a sărăcit deja această țară iese și declară public că PNL trebuie să ajungă la guvernare pentru a gestiona alegerile locale. Nu contează proiectul de țară al României, nu contează măsurile sociale luate pentru populație, contează doar puterea. Să pună mâna pe putere. Însă acest lucru nu se va întâmpla, cu siguranță nu azi! Și PNL știe asta și nu speră nici măcar într-o minune. Fiindcă asta nu ar fi o minune, ar fi o tragedie pentru țară.

UNPR este un partid militarizat și organizat, un partid disciplinat. Parlamentarii UNPR nu vor fi în sală la momentul votului.

Moțiunea va cădea azi, fără niciun dubiu, iar coaliția aflată la guvernare compusă din PSD, UNPR și ALDE va continua proiectul de țară.

 

Nuțu Fonta, deputat UNPR de Maramureș

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.