NIMENI NU SCAPĂ! TOŢI ROMÂNI SUNT ARŞI! UITE ce se…

Furnizorul de gaze pentru jumătatea de sud a ţării, GDF Suez, a trimis primele facturi care îţi indică şi suma estimată pe care o vei avea de plătit pe trei luni, luna trecută, luna în curs plus încă una. Compania anunţase, cu o lună în urmă, că va trimite clienţilor săi facturile în acest format.

Documentul ocupă o pagină întreagă, având trei rubrici: F1, F2 şi F3. Fiecare rubrică conţine o sumă de plată astfel: F1 reprezintă suma curentă de plat pentru luna trecută, F2 reprezintă estimarea de plată pentru luna în curs iar F3 estimarea de plată pentru luna viitoare. Estimările de plată sunt făcute pe baza profilului tău de consum, stabilit de companie încă de la semnarea contractului de furnizare de gaze. Majoritatea gospodăriilor intră în profilul de consum B1, un consum anual de maxim 23,25 MWh.

Potrivit reprezentanţilor companiei, noul model de factură este în avantajul clienţilor, pentru că, ştiind cu aproximaţie ce sume vor avea de plată în următoarele două luni, se vor chivernisi mai bine cu banii.

„Vor fi detaliate sumele ce urmează a fi plătite pe parcursul următoarelor trei luni şi care vor fi însoţite de trei anexe deunumite F3 de plată ESTIMARE II, F2 de plată ESTIMARE I, F1 de plată REGULARIZARE. Prin această modalitate de facturare, aveţi posibilitatea de a cunoaşte în avans valorile de plată pentru următoarele două luni, ulterioare perioadei de regularizare”, spune GDF Suez.

Nu înseamnă că, dacă furnizorul îţi indică sumele pe care le ai de plată pentru următoarele două luni, exact asta va trebui să şi plăteşti. Compania deţine profiluri de consum pentru fiecare tip de client, care presupun şi estimări de consum pentru fiecare lună a anului. Pe baza acestor estimări se trimit sumele care ar trebui plătite. Depinde doar de Dumneavostră însă, dacă veţi ajunge la acel consum, îl veţi depăşi sau veţi fi sub el.

GDF Suez Energy Romania este cel mai mare furnizor de gaz din România, cu afaceri de 1 miliard de euro anual. Deserveşte clienţii casnici, circa 1,4 milioane, din jumătatea de sud a ţării. Restul ţării este acoperit de nemţii de la E.ON. Preţul gazului pentru clienţii abonaţi GDF Suez este de 102 lei, de la 1 aprilie. De la 1 iunie, preţul va urca cu 6%, până la 108 lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.