Ninsori în Maramureș. Prăpăd în România după căderea bruscă a temperaturilor. Grindină, Puhoaie și Vijelii.foto

România se confruntă cu fenomene meteorologice extreme în urma unei scăderi rapide a temperaturilor, care a adus grindină, puhoaie și vijelii în mai multe zone, inclusiv în pitorescul județ Maramureș.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

După un val de căldură, România a fost lovită de o schimbare drastică a vremii, cu temperaturi care au scăzut brusc, provocând haos în mai multe regiuni, inclusiv în Maramureș.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, diferențele de temperatură înregistrate în doar 24 de ore depășesc și 20 de grade în unele zone, iar acest fenomen a generat condiții meteorologice extreme.

În Maramureș, în special în Munții Rodnei, zăpada a început să cadă, surprinzând comunitatea locală și perturbând viața de zi cu zi. Deși frumusețea peisajului înzăpezit este de obicei admirată, această schimbare bruscă a vremii a ridicat preocupări legate de culturile agricole și de siguranța circulației pe drumurile montane.

În plus, alte regiuni ale țării au fost afectate în mod similar. La Tulcea, grindina a distrus culturile agricole, iar în județul Constanța, o vijelie puternică a provocat inundații și a blocat circulația pe drumurile principale.

În județul Gorj, rafalele puternice de vânt au doborât copaci, iar în Cluj, zăpada neașteptată a pus în pericol recoltele de primăvară.

Autoritățile meteorologice avertizează că vremea rea va persista până la finalul săptămânii, cu temperaturi între 8 și 18 grade Celsius, iar în nord și centrul țării, minime ușor negative. Cu toate acestea, se anticipă o îmbunătățire treptată a condițiilor meteorologice începând cu săptămâna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.