Noaptea Muzeelor în cele mai importante locații din Baia Mare

muzeeSâmbătă spre duminică, în peste cincizeci de orașe din țară va avea loc Noaptea Muzeelor, manifestare în care sunt incluse și muzeele din Baia Mare. La Muzeul de Istorie și Arheologie, manifestarea va începe la ora 18.00 și se va termina la ora 24.00. Vizitatorii vor putea vedea aici expozițiile de arme și ceasuri și cea intitulată „Elev în epoca comunistă. ” Secția de istorie a muzeuluui este închisă pentru reparații.

La Muzeul  de Mineralogie, programul va fi tot de la ora 18.00 la 24.00. Directorul interimar, Elisabeta Fodor, ne informează că doritorii vor putea vedea expoziția de pictură organizată de Fundația șainelic și expozițiile permanente de minerale. Aici, cei care vor trece pragul instituției vor putea urmări filme tematice. Pentru copii vor fi organizate concursuri de ghicitori și desene, iar de la ora 19.45, aici va concerta și corul Armonia. La o oră mai târzie, încă neprecizată, iubitorii de muzică Rock vor putea urmări concertul unei trupe de la Conserrvatorul George Dima din Cluj Napoca.

La Muzeul de Etnografie și Artă populară, programul va fi de la ora 18.00 la ora 2.00. Muzeograful Sanda Roman ne informează că vizitatorii vor putea vedea aici expozițiile permanente: Lemnul în comunitatea tradițională-de la leagăn la mormânt: Credința- tradiție și modernitate: Ceramica- moștenire culturală a municipiului Baia Mare: Expoziția temporară: Podoaba etnografică o distinctie culturală identitară. În cadrul manifestării vor fi prezentate filme, fotogrfii etnografice, pe un fundal cu muzică tradițională autentică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.