Nostradamus după cinci secole: Șase profeții istorice care s-au adeverit

Nostradamus este, de departe, cel mai cunoscut, dar și cel mai controversat profet al omenirii. Considerate dovezi ale unei puteri supranaturale, iar pentru alții simple coincidențe, profețiile lui Nostradamus au devenit o adevărată religie.

Astrologul francez Michel Nostradamus (14 decembrie, 1503 – 2 iulie, 1566), a făcut prevestiri în catrene.
Nostradamus a publicat cartea „Profeţiile“ în 1555, iar de la acel moment, generaţie după generaţie, oamenii au interpretat scrierile francezului raportându-se la evenimentele majore pe care le-au trăit, scrie Historia.

1. Marele incendiu care a mistuit Londra în 1666 s-ar fi regăsit cu claritate în cuvintele lui Nostradamus: “Londrei i se va cere tribut de sânge nevinovat, ars în focul din anul 66”. Incendiul a ar fi distrus casele a 70.000 de locuitori din cei 80.000 care trăiau în oraş în acele vremuri.

2.„În adâncurile Europei de Vest/ Un copil se va naşte din oameni sărmani/Cu vorba lui pricepută va seduce masele de oameni/ Iar faima sa se va întinde până-n Est“. Acesta este considerat catrenul prin care Nostradamus ar fi anunţat ascensiunea liderului nazist Hitler și instaurarea socialismului în Europa de Est.

3.Un alt eveniment istoric important anunţat de Nostradamus ar fi fost Revoluţia franceză din 1789. „Cântece, incantaţii şi cereri se înalţă din pieptul sclavilor înrobiţi, prinţese şi lorzi sunt ţinuţi captivi în închisori (…) Marele zid va cădea, regele va fi executat. (…) Gărzile vor înota în sânge, în apropierea râului Sena pământul va fi însângerat.“

Sângeroasa revoltă din Franţa a pornit ca o rebeliune împotriva aristocraţilor, care au fost arestaţi şi executaţi prin decapitare. Închisoarea Bastilia a fost distrusă de mulţimile furioase, regele Louis al XVI-lea fiind executat la patru ani de la începerea revoluţiei.

4.Inclusiv atacul terorist de la 11 septembrie 2001 s-ar regăsi printre profeţiile făcute de Nostradamus. “Focul vulcanic din centrul pământului va cauza cutremure în noul oraş. Două mari pietre vor duce război pentru mult timp. Apoi Arethusa va înroşi un nou râu.”

„Noul oraş“ ar fi New York, cele două pietre ar fi creştinismul şi islamul, iar turnurile gemene (World Trade Center) ar fi “centrul pământului”.

5.Preşedintele John F. Kennedy ar fi presimţit că va muri. Acesta ar fi încercat să o liniştească pe soţia sa, Jackie Kennedy, spunându-i chiar în ziua în care a fost ucis: „Jackie, dacă cineva vrea să mă împuşte de la geam cu o puşcă, nimeni nu-l va putea opri, aşa că nu te mai frământa“.

Surprinzător a fost nu că JFK a făcut un comentariu despre un presupus asasinat în ziua cu pricina, ci că a descris cu exactitate modul în care a fost ucis.

Nostradamus a mărturisit că previziunile sale sunt bazate pe ştiinţă. El spunea că reuşea să prezică viitorul pe baza unor calcule realizate în funcţie de poziţia stelelor şi a planetelor faţă de pământ sau alte corpuri cereşti.

Printre sursele sale se află şi operele lui Plutarh dar şi alţi scriitori antici sau medievali. Mulţi oameni de ştiinţă au crezut că de fapt prin citirea astrologică a trecutului Nostradamus a proiectat acele evenumente în viitor. Practic, el credea că istoria se repetă la nesfârşit. Tocmai de aceea a folosit o tehnică numită bibliomanţie. Nostradamus selecta la întâmplare extrase din surse vechi şi apoi folosea calculele astrologice pentru a vedea când se vor repeta, în viitor.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.