Noțiuni de bază pentru pariuri: Descoperă școala pariorilor în 2022

Dacă ești de părere că te pricepi la sport și vrei să îți valorifici cunoștințele la pariuri sportive, să știi că este foarte simplu să pariezi pe internet. Pe site-ul comunității pariorilor online din România găsești un ghid complet, o adevărată „școală”, despre ce ai de făcut, de la deschiderea unui cont la verificarea rezultatelor meciurilor, prin funcții precum verificare bilet Fortuna.

Până să aprofundezi, îți recomandăm să citești rândurile de mai jos, în care îți prezentăm noțiunile de bază:

Agenții licențiate vs agenții de pe lista neagră

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi este că poți juca doar la operatorii care dețin licență eliberată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Lista o găsești pe site-ul ONJN. Celelalte agenții sunt pe lista neagră și primești amendă între 5.000 și 10.000 RON dacă îți deschizi cont la ele, pe lângă faptul că drepturile tale, ca și client, nu sunt protejate în niciun fel.

Deschiderea contului

Operatorii legali sunt numeroși și fiecare atrage prin ceva. Este destul de greu să alegi o casă de pariuri online la care să îți deschizi cont și nici nu este recomandat să te grăbești. Analizează tot este pe piață, prin prisma ofertelor promoționale, ofertelor sportive și a cotelor. Ia apoi o decizie în funcție de preferințele tale de joc. De obicei, durează mai puțin de 5 minute să îți deschizi cont la un operator legal. După ce dai click pe „Înregistrare”, apare formularul de înscriere în care trebuie să completezi datele personale și detaliile de logare (username și parolă).

Metode de plată

După ce deschizi contul, trebuie să faci prima depunere. În prezent, agențiile de pariuri online acceptă metode de plată diverse: card bancar, Skrill, Neteller, Paysafecard, transfer bancar, depuneri cash etc. Dacă vrei să beneficiezi de oferta promoțională de bun venit, îți recomandăm să citești secțiunea „Termeni și condiții”. E posibil ca unele metode de alimentare să nu fie eligibile. Cel mai sigur este să folosești un card bancar. Tranzacțiile sunt sigure sută la sută.

Oferta de bun venit

Nu știm să mai existe agenții de pariuri online care să nu aibă oferte promoționale pentru clienții noi. Ele constau fie în fonduri suplimentare, fie în pariuri gratuite, fie în pariuri fără risc. De obicei, recompensa este direct proporțională cu valoarea primei depuneri/primelor depuneri. Îți recomandăm să nu refuzi oferta destinată clienților noi, chiar dacă ți se pare că ai șanse mici să îndeplinești cerințele de rulaj. Important este că ai parte de mai multe fonduri pentru a paria și, implicit, pentru a te distra.

Oferta sportivă

Oferta sportivă diferă de la o agenție la alta, dar numai la nivel de „detaliu”. Toate casele de pariuri online oferă campionatele importante din Europa și din lume. Diferența se face în ceea ce privește competițiile mai puțin populare și la capitolul opțiuni de pariere. De exemplu, un meci din Liga I poate peste 260 de pariuri posibile la un operator și sub 90 la altul. Ține cont de acest aspect atunci când alegi agenția la care să îți deschizi cont.

Tipuri de pariuri

Pariurile se împart în mai multe categorii. În funcție de momentul în care înregistrezi biletul, sunt pariuri pre-meci (plasate înainte de startul evenimentului) și pariuri live (plasate atunci când meciul este în desfășurare). În funcție de numărul de selecții de pe bilet, sunt pariuri individuale (cu o singură selecție) și pariuri de tip acumulator (cu minim două selecții). La rândul lor, cele cu mai multe selecții se împart în simple, în sistem și cu baze.

Analiza meciului

Una dintre regulile foarte importante în pariurile sportive este că toate meciurile puse pe bilet trebuie analizate cu lux de amănunte, pornind de la datele statistice și continuând cu informațiile de actualitate, precum indisponibili, echipe probabile, motivație, elemente de atmosferă, declarații ș.a. Te poți inspira din sugestiile tipsterilor de pe site-urile de specialitate, dar nu le lua de bune. O altă regulă de aur este să nu cumperi niciodată ponturi „sută la sută sigure” de pe internet.

Gestionarea bugetului

Prin analizarea corectă a meciului, îți dai seama ce probabilitate de câștig are selecția pe care ți-ai propus să mizezi. Pariorii cu experiență recomandă ca miza fiecărui bilet să fie stabilită în raport cu această probabilitate și cu bugetul total avut la dispoziție. Se numește Money Management. Tot de gestionarea banilor țin fixarea unui buget inițial și a unei ținte de profit. Pentru stabilirea mizelor pariurilor se mai folosesc diverse strategii de pariere (de exemplu: Martingale, Fibonacci sau Cota 2).

Socializare

Scriam la începutul acestui articol de comunitatea pariurilor online din România. Ți-ar fi foarte util să faci parte din ea, pentru a schimba impresii și idei cu oameni care au același hobby ca și tine. Socializarea este plăcută și utilă pentru un parior, mai ales dacă acesta se află „la început de drum”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.