Noua pistă cauciucată de alergare din Parcul ”Regina Maria” are 800 de metri

 

pistaAzi, 28 octombrie 2015, a fost inaugurată în mod simbolic noua pistă de alergare amenajată în Parcul Municipal „Regina Maria”. Are 800 de metri, o suprafață cauciucată și este semnalizată corespunzător. Poate fi folosită de orice băimărean care își dorește să facă mișcare în aer liber, dar și de sportivi.

Printre primii care au încercat suprafața au fost handbalistele de la HCM Baia Mare și fotbaliștii de la FCM. ”Este o investiție simbolică pentru că nu a costat foarte mult, dar este foarte utilă pentru că într-un mediu curat dăm posibilitatea cetățenilor municipiului Baia Mare să alerge, să practice sport. Este foarte important faptul că fac prin acest gest de a-i aduce pe cei de la HCM și de la FC Baia Mare facem o legătură între sportul de masă, pe care trebuie să îl practice cetățenii municipiului Baia Mare, și sportul profesionist”, a declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

pista.jpg1Este posibil ca, de anul viitor, în Baia Mare să existe și un teren de atletism de care să se bucure sportivii de la Liceul Sportiv, de la cluburile sportive dar și mulți dintre cetățenii municipiului Baia Mare. Administrația locală a arătat că este util să fie oferite dotări sportive în toate cartierele municipiului Baia Mare, deoarece cel mai important lucru pentru o comunitate este sănătatea și educația. Când ai o comunitate sănătoasă, o comunitate educată, beneficiul este dezvoltare economică și dezvoltare culturală, probleme de ordin social rezolvate și o comunitate echilibrată, care se raportează la anumite valori.

 

Daniel Pop

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.