Noul Cod Rutier bagă PANICĂ în români: Acesta e gestul pentru care mii de șoferi riscă AMENZI URIAŞE începând de acum!

Noul Cod Rutier vine cu prevederi drastice pentru şoferii care au lipite pe geamuri diverse accesorii care pot reduce vizibilitatea conducătorului auto.

Conform legislaţiei rutiere în vigoare, “aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

Astfel, cei care încalcă aceste prevederi sunt pasibili de amenzi care pot urca până la 3.000 de lei. Clasa a IV-a de sancţiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între nouă şi 20 de puncte-amendă, iar punctul-amendă are valoarea, în 2018, de 145 de lei.
Prin urmare, posesorii de autoturisme care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

Mai mult, “aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale” constituie tot contravenţie, care este sancţionată cu amendă de până la 2.900 de lei.

Şoferii care au totuşi nevoia să reducă transparenţa geamurilor unei maşini, pot utiliza tratamente şi folii omologate sau certificate de către Registrul Auto Român (RAR) şi vor evita astfel o eventuală cotravenţie.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.