Noul Cod Rutier. Schimbarea care aduce amenzi de 400 de lei! Vezi ce este interzis să faci

Noul Cod Rutier. Schimbarea care aduce amenzi de 400 de lei! Vezi ce este interzis să faci

Noul Cod Rutier aduce amenzi usturătoare chiar și pentru românii care nu au permis de conducere. Amenzile pot ajunge până la 400 de lei chiar și pentru pietoni.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferta de nerefuzat:Mara International Tour-Antalya 2019, AVION din Baia Mare

Astfel că, de acum înainte nu vor fi sancționați doar șoferii care încalcă regulile de circulație, ci și pietonii care fentează semaforul la trecere.

Noul Cod Rutier aduce amenzi usturătoare chiar și pentru pietoni: ce nu au voie să facă

Dar Codul Rutier, care prevede deja pedepsirea pietonilor care trec pe culoarea roșie, nu va include doar această regulă în varianta modificată. Pietonii nu vor mai avea voie să circule pe șosea, chiar dacă merg pe la margine, pe lângă borduri, ci doar pe trotuarele special amenajate pentru ei.

În cazul în care pietonii se află în zone în care nu există trotuar, aceștia pot circula pe acostament, adică pe marginea drumului nepavat. De asemenea, pietonii nu au ce căuta pe pistele pentru bicicliști și nici pe autostradă. Cu privire la culorile semaforului, pietonii trebuie să știe că atunci când trec pe verde și semaforul tocmai se schimbă în roșu, dacă există un loc de refugiu, ar fi bine să aștepte acolo până când semaforul revine la culoarea verde.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.