Noul Dacia Bigster, fratele mai mare al popularului Duster, a fost surprins în timpul sesiunilor de testare desfășurate în România

Noul Dacia Bigster, fratele mai mare al popularului Duster, a fost surprins în timpul sesiunilor de testare desfășurate în România. Acest SUV de dimensiuni mai generoase este așteptat să fie lansat la sfârșitul acestui an.

Observat recent în timpul testelor de drum, prototipurile Dacia Bigster confirmă din nou că versiunea de serie a conceptului este în curs de dezvoltare și apropiindu-se de debutul său oficial.

Prezentat inițial ca un concept în ianuarie 2021, Dacia Bigster promite să fie o versiune alungită și îmbunătățită a Dusterului actual, menținând totuși identitatea distinctă a mărcii Dacia.

Cu o lungime estimată la aproximativ 4,6 metri, comparativ cu cei 4,34 metri ai Dusterului, Bigster va oferi mai mult spațiu în interior și va putea găzdui până la 7 locuri, oferind astfel o opțiune mai potrivită pentru familii sau aventuri în natură cu un număr mai mare de pasageri.

Lansarea oficială a modelului Dacia Bigster este programată pentru sfârșitul acestui an. Similar cu strategia aplicată pentru Duster, se așteaptă ca Bigster să integreze materiale sustenabile și reciclate în designul său, continuând astfel angajamentul Dacia pentru mediu.

Platforma utilizată va fi aceeași CMF-B ca și Dusterul, dezvoltată în cadrul alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, iar opțiunile de motorizare ar putea include variante hibride, atât mild-hybrid, cât și full-hybrid.

Speculațiile sugerează că Bigster ar putea oferi o opțiune de motorizare hibridă mai avansată decât cea de 140 CP disponibilă pe Duster, posibil un motor full-hybrid de 1,8 litri.

În timp ce așteptăm cu nerăbdare lansarea oficială a noului Dacia Bigster, clienții pot să se bucure de rezervările pentru Noul Duster, în versiunea de echipare Extreme, disponibile încă din ianuarie 2024. Livrările pentru Noul Duster au fost planificate pentru sfârșitul trimestrului al doilea al acestui an, oferind astfel o nouă opțiune atractivă pentru cei în căutarea unui SUV robust și accesibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.