Noul simptom Covid-19! Cum îți poți da seama rapid dacă ești infectat?

Febra, tusea uscată, dificultățile de respirație și alterarea gustului și mirosului: cele mai comune simptome ale bolii provocate de virusul SARS-CoV-2. Totuși, ceea ce s-ar putea să nu știi, este că specialiștii au descoperit noul simptom Covid-19. Acesta se poate manifesta la nivelul ochilor și a început să fie raportat de tot mai mulți pacienți infectați.

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

În urma unui studiu recent s-a descoperit noul simptom Covid-19, manifestat de o parte a pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. Acesta este un simptom ocular frecvent, numit de experți „ cel mai important simptom ocular manifestat de pacienții cu Covid-19”, potrivit Yahoo!life.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Studiul, publicat în BMJ Open Opthalmology, a descoperit că ochii inflamați pot fi un simptom comun al infecției cu noul coronavirus. Cercetări anterioare au atestat, de asemenea, că virusul se poate manifesta la nivel ocular prin secreție conjunctivală, mâncărime și conjunctivită.

Cu toate că alte simptome pot fi mai accentuate, cercetătorii subliniază faptul că „tipul, frecvența și transmiterea virusului prin intermediul ochilor nu ar trebui ignorate, în special pentru că ochiul poate fi un organ prin care virusul poate pătrunde în organism”.

Conform studiului, simptomele oculare afectează între 4% și 31% dintre persoanele infectate, însă există posibilitatea ca acest simptom să nu fi fost raportat la timp, fiind mai puțin accentuat decât celelalte manifestări Covid-19.

În acest sens, cercetătorii au dezvoltat un chestionar destinat persoanelor depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Dintre toate simptomele, cele mai frecvente au fost:

tusea uscată (66%)
febră (76%)
oboseală (90%)
alterarea gustului/mirosului (70%)

În privința simptomelor oculare, 18% dintre persoane au raportat sensibilitate la lumină, 16% inflamații oculare și 17% mâncărime la nivelul ochilor. Persoanele au raportat inflamarea ochilor în timpul infecției (16%) și după recuperare (5%).

„Deși este important ca simptomele oculare să fie incluse în lista posibilelor manifestări Covid-19, ar trebui ca inflamarea ochilor să înlocuiască termenul de conjunctivită, așa cum este mediatizat. Este important să facem diferența între acest simptom specific infectării cu noul coronavirus și alte infecții bacteriene ce pot afecta, de asemenea, ochii”, au conchis autorii studiului.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.