Nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii!

bani_fed7ea_96314c2af2Poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă atunci când vi se aduce la cunoştinţă că aţi câştigat un premiu la un concurs la care nu aţi participat. O băimăreancă a cumpărat şi transmis codurile de încărcare a unor cartele de telefonie mobilă pentru a intra în posesia unui premiu câştigat” şi astfel a devenit victima infracţiunii de înşelăciune.

 Ieri, 26 aprilie, o băimăreancă a sesizat poliţia că a fost victima infracţiunii de înşelăciune. Ea a declarat că în jurul orei 09.00, o persoană necunoscută, care a pretins a fi un reprezentant al unei societăţi comerciale, a sunat-o şi a anunţat-o că este câştigătoarea unui premiu în valoare de 5 000 de euro. De asemenea, băimăreanca a fost informată că, pentru a intra în posesia premiului, este necesar să

achiziţioneze şi să comunice codurile de încărcare a unor cartele de telefonie mobilă, în valoare de 498 de lei. După ce a comunicat codurile cartelelor, băimăreanca şi-a dat seama că a fost înşelată.

Poliţiştii desfăşoară activităţi pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune prin metoda „ premiului surpriză”, nu luaţi în considerare telefoanele şi mesajele prin care, fără temei, sunteţi anunţat câştigător al vreunui concurs organizat de o firmă de renume, nu achitaţi niciodată sume în avans pentru ridicarea unor premii şi nu depuneţi bani în conturi necunoscute ca urmare a unor solicitări telefonice.

Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, cu

atât mai mult cu cât apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de telefon pe care nu-l cunoaşteţi! Niciodată o societate nu vă va solicita aşa ceva!

Dacă suspectaţi comiterea unor astfel de fapte, sesizaţi imediat poliţia pentru a fi demarate verificările care se impun.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.