Nu doar telefoanele sunt ascultate! Vezi de câte ori pe zi sunt dispozitivele interesate de ceea ce spui

Marea majoritate a dispozitivelor pe care le utilizăm, fie că sunt telefoane, televizoare moderne sau boxe inteligente, au microfoane care se activează aleatoriu pentru a obține informații.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MARE

Difuzoarele inteligente, precum și alte dispozitive conectate pe care le avem astăzi acasă sunt activate în medie de 19 de ori pe zi pentru a face interceptări, potrivit El Mundo.

Cei responsabili pentru această situație sunt asistenții vocali. Fie că este vorba despre Alexa, Siri, Cortana sau Google Wizard, toate înregistrează ceea ce se întâmplă în jurul lor atunci când aud cuvinte specifice care sună  precum formulele de adresare care le acrtivează, cum ar fi  „Hei, Siri” sau „Alexa” sau „Ok, Google”, potrivit El Mundo

Studiul este alarmant, dar problema este mai degrabă rezultatul incoerențelor decât al intențiilor. Niciunul dintre vorbitorii studiați nu ascultă 24 de ore pe zi, dar ascultarea conversațiilor de fundal se activează, ascultă și înregistrează ceea ce se întâmplă.

Aceste conversații au fost obținute de la show-uri de televiziune de natură diferită, de la Gilmore Girls la Anatomy-ul Gray sau Casa Blanca, Narcos, Bing Bang Theory, printre altele.

Conform rezultatelor, microfoanele „cele mai sensibile” sunt cele ale calculatoarelor Apple, Homepod și Windows 10, care angajează pe Siri și, respectiv, pe Corana ca asistenți. Și departe de a porni și opri în câteva momente, majoritatea dispozitivelor rămân active și înregistrează mai mult de 6 secunde, depășind, în cazul Echo Dot din Amazon, 20 secunde. Timpul maxim înregistrat de acest dispozitiv, în testele unei Universități din SUA, a fost de 43 secunde.

Cu toate acestea, este în creștere preocuparea cu privire la funcționarea acestor asistenți virtuali, deoarece în ultimii ani aceștia au făcut saltul de la telefoanele mobile la boxele inteligente și sunt integrați treptat în toate tipurile de dispozitive, fie că sunt televizoare, aspiratoare sau frigidere.

Autoritățile au luat deja măsuri în această privință, cu rezultate mixte. În timp ce întreprinderile precum Amazon au reușit să recunoască ascultarea acestor difuzoare, nu există încă nicio legislație care să protejeze cetățenii în situațiile foarte specifice în care aceștia par să fie activați.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.