Nu lăsa hernia de disc să îți afecteze calitatea vieții

O hernie de disc poate face ravagii în viața de zi cu zi, atunci când nu e tratată corespunzător. De obicei, poți atenua și face față disconfortului prin schimbarea obiceiurilor și stilului de viață. Descoperă, în rândurile următoare, câteva dintre aspectele pe care le poți lua în considerare pentru a nu lăsa hernia de disc să îți afecteze negativ calitatea vieții.
Evită să stai prea mult timp așezat

Uneori, o hernie de disc poate declanșa un disconfort atât de mare, încât crezi că nu mai poți funcționa. Unii ar putea crede că trebuie să sari la o soluție drastică, cum ar fi intervenția chirurgicală. Cu toate acestea, poți corecta adesea situația prin practici simple, cum ar fi să nu stai așezat prea mult.

Dacă suferi de hernie de disc, nu este recomandat să stai pe scaun pentru perioade lungi de timp. Îți poți menține confortul deplasându-te în mod regulat sau ridicându-te de la birou. Ia pauze în care să te plimbi prin încăpere, sau în aer liber dacă ai posibilitatea. De asemenea, dacă locul tău de muncă implică vorbitul la telefon, efectuarea de apeluri telefonice în timp ce stai în picioare sau te plimbi este o altă oportunitate excelentă de a face mișcare în timp ce lucrezi.

Stai în poziția corectă

Atunci când stai așezat, asigură-te întotdeauna că păstrezi o postură corespunzătoare. Spatele trebuie să fie așezat ferm pe spătarul scaunului. De asemenea, coloana ta vertebrală trebuie să fie corect aliniată, căci atunci când stai cu capul aplecat, se pune o presiune suplimentară pe spate și poți agrava simptomele cauzate de o hernie de disc cervicală.

În plus, șoldurile ar trebui să fie puțin deasupra genunchilor dacă stai la un birou. Această postură oferă o înclinare înainte care ajută la relaxarea mușchilor spatelui inferior. Este vital să adopți diferite strategii pentru a gestiona o hernie de disc și pentru a-ți îmbunătăți viața de zi cu zi.

Apelează la ajutorul unui medic specialist

Când ai de-a face cu dureri mai severe din cauza unei hernii de disc, este important să apelezi la ajutorul medicului specialist. Acesta îți va putea face toate investigațiile necesare pentru a stabili gradul în care este afectată coloana ta și îți poate recomanda un tratament personalizat, astfel încât să poți gestiona foarte bine această situație. De la exerciții fizice, până la medicație împotriva durerii sau intervenție chirurgicală, toate acestea îți pot fi recomandate doar de către medicul specialist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.