Cătălin Cherecheș: „Voi lupta pentru libertatea și dreptatea mea”

catalinScriu aceste rânduri după ce instanța de la Baia Mare a spus că arestul preventiv trebuie să fie casa mea și universul meu. Ce e complicat într-o situație precum cea în care și eu mă aflu este că nu mai suntem considerați oameni, ființe, ci niște simple cifre înscrise pe o copertă de dosar.
Sunt un om nevinovat!
Sunt un om care a cerut testul cu detectorul de minciuni și s-a respins! Sunt un om care a cerut confruntarea cu denunțătorul și, la fel, s-a respins! Sunt un om care a vrut să își demonstreze nevinovăția și i s-a interzis.
Dar asta nu înseamnă că nu rămân om!
Nu pentru mine mă doare această nedreptate, ci pentru oraș și pentru mama mea. De “dragul” execuției mele nu a contat orașul, nu a contat că vor distruge tot ce poate da viitor băimărenilor. Important pentru ei a fost și este ca eu să nu mai fiu la primărie. M-au amenințat cu moartea, m-au închis săptămâni întregi, mi-au înscenat un dosar odios și mincinos. Nu plec capul jos! De dragul vostru și al mamei mele, nu cedez! Știu că pentru ei cel mai simplu ar fi să clachez, să renunț la candidatură. Nu am să le dau satisfacția asta. Voi lupta pentru libertatea și dreptatea mea! Știu că sunt judecători care nu stau în genunchi, știu că sunt judecători care rezonează la dreptate și adevăr.
Nu toți suntem fricoși și nu toți ne vindem demnitatea și onoarea!
Eu sigur nu o voi face! Acum mă întorc la Cluj pe un drum al speranței, presărat cu multă credință în Cel de Sus. Urmează etapa unei noi instanțe care va decide soarta mea. Până atunci vă rog pe toți să fiți tari și să nu lăsați orașul pe mâna celor care vor să îl distrugă! Cine sunt ei? Îi știți pe unii…
Nu-i lăsați să distrugă Baia Mare!
Am făcut cu tot dragul bine oamenilor. Nu am crezut niciodată că binele făcut îmi va fi rău vreodată… Am încredere că binele va triumfa, într-un final.
Vă mulțumesc să sunteți alături de mine,
Cătălin
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.