Nu mai arunca cojile de banane. Iată 10 întrebuințări mai puțin știute ale acestora!

Dacă te-ai obișnuit să arunci la gunoi cojile de banane, află că acestea au multiple utilizări. Cu siguranță îți vei schimba părerea despre acest fruct.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Nu mai arunca cojile de banane și folosește-le în bucătărie, ca produs de curățare, sau în rutina de înfrumusețare. Iată cele mai practice utilizări pentru cojile de banane!

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

1. Ajută la reducerea acneei
Cojile de banane conțin vitamina C, vitamina E, potasiu, zinc, fier și mangan. Acești nutrienți pot calma pielea inflamată și pot reduce focarele de acnee.

Mai mult, cojile de banane conțin luteină și carotenoizi care sunt compuși solubili în grăsimi ce ajută la combaterea inflamației și a erupțiilor acneice. Frecați coaja de banană pe piele și lăsați-o să acționeze timp de 5 până la 10 minute. Clătiți-vă pielea. Repetați de două ori pe zi.

2. Ajută la reducerea ridurilor
Ridurile faciale apar atunci când pielea își pierde elasticitatea și își pierde fermitatea. Antioxidanții și vitamina C din banane pot ajuta la reducerea apariției ridurilor.

Frecați coaja de banană pe piele și lăsați-o timp de 30 de minute sau peste noapte. Spală-te pe față și hidratează-te. Repetați de 3 ori pe săptămână.

3. Albesc dinții
Cojile de banane coapte sunt foarte bogate în potasiu, care poate ajuta la reducerea petelor galbene care apar în urma consumului anumitor băuturi, cum ar fi cafeaua și ceaiul, și a anumitor alimente, cum ar fi afinele și zmeura.

Spălați-vă pe dinți și clătiți-vă bine pe dinți. Luați interiorul cojii de banană și frecați-o pe dinți timp de 2 minute. Clătiți-vă din nou pe dinți și repetați zilnic.

4. Ajută la reducerea aspectului urât al cicatricilor
Cojile de banane au capacitatea de a reduce drastic iritațiile pielii, cum ar fi umflăturile, roșeața și cicatricile. Luați coaja de banană și aplicați-o pe zona afectată. Lăsați să acționeze timp de o oră sau peste noapte. Repetați zilnic.

5. Ajută la tratarea migrenelor și a durerilor de cap
Nu mai arunca cojile de banane și tratează durerile de cap. O coajă de banană pe frunte și pe ceafă poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap. Acest lucru se datorează potasiului din coajă.

Puneți coaja de banană în congelator timp de o oră. Aplicați un rând de coajă pe frunte și unul pe ceafă. Lăsați-o să acționeze până când devine caldă. Repetați dacă vă mai doare capul cu alte coji reci.

6. Ajută la ameliorarea mâncărimilor pielii
Cojile de banane sunt un remediu de casă excelent pentru mâncărimi ale pielii. Acestea conțin histamină, magneziu, vitamina C și vitamina E.

Folosiți o coajă de banană pentru a ameliora mâncărimile cauzate de iederă otrăvită sau de mușcăturile de țânțari. Aplicați coaja de banană pe zona afectată. Lăsați-o să acționeze timp de 10-15 minute. Îndepărtați și repetați pentru alte zone afectate.

7. Înmoaie carnea
Pentru ca friptura să rămână umedă și fragedă, adăugați în tava de friptură câteva coji de banane coapte. În acest fel, te vei asigura că friptura ta rămâne suculentă în timp ce se află în cuptor și că rămâne plină de aromă. Coaja de banană funcționează ca o pătură pentru carnea dumneavoastră și împiedică vaporizarea umidității.

8. Lustruiește tacâmurile
Atunci când tacâmurile încep să-și piardă strălucirea sau încep să se păteze, încearcă să folosești o coajă de banană. Interiorul unei coji de banană conține substanțe precum potasiul care ajută la curățarea obiectelor metalice.

Ia cojile de banane și puneți-le într-un blender. Adăugă o jumătate de cană de apă. Amestecă până când devine o pastă. Freacă tacâmurile cu pasta obținută timp de câteva minute.

9. Ajută la îndepărtarea așchiilor
Coaja de banană este bogată în enzime, iar aceste enzime atrag așchia la suprafața pielii, ceea ce va face mult mai ușor prinderea ei cu penseta. Aplicați o coajă de banană coaptă pe zona afectată a pielii. Lăsați să stea pe piele timp de 15 minute. Îndepărtați-o ușor, fără a o freca pe piele. Îndepărtați apoi așchia.

10. Nu mai arunca cojile de banane și pune-le în ghiveci
Adăugarea unei coji de banană în pământul de flori ajută la mărirea aportului de calciu, magneziu, sulf, fosfați, potasiu și sodiu – toate acestea fiind vitale pentru o creștere sănătoasă a plantelor dumneavoastră.

Tăiați cojile de banane în bucăți mai mici. Îngropați-le la planta pe care doriți să o fertilizați – în mod ideal, lângă rădăcini. Udați imediat planta pentru ca pământul să se așeze deasupra ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.