NU mai bea, sub nicio formă, așa ceva! Este o adevărată otravă pentru organism. Foarte mulți consumă așa ceva

Ce poate fi mai bun decât încheierea unei mese copioase cu un pahar de suc scos de la frigider? Deși toate cercetările arată că băuturile carbogazoase sunt o adevărată bombă pentru organism, oamenii cu greu renunță la acest obicei. În ultima vreme au apărut noi date care arată că băuturile carbogazoase pot o legătură directă cu diferite probleme cognitive, precum demența.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna decembrie

În ultimii ani, s-au scris tomuri întregi, ale experților din varii domenii, care aratau efectele nocive ale unui consum mare de băuturi carbogazoase. Cam toate cercetările indică faptul că băuturile îndulcite cu zahăr pot contribui la creșterea în greutate, precum și la un risc crescut de hipertensiune arterială, niveluri crescute de zahăr din sânge, diabet și boli de inimă.

Ar putea contribui la osteoporoză și boli hepatice

Ca să nu mai amintim și faptul că acestea ar putea contribui la osteoporoză și boli hepatice. În plus, unele studii sugerează că o cantitate mare de zahăr și sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză, care se găsește în băuturile răcoritoare, ar putea fi la fel de dăunătoare pentru ficat precum consumul de alcool, scrie firstforwomen.

Consumul regulat de băuturi pline de zahăr ar putea dăuna creierului.

Ce nu se știa, poate, până acum era că un consum regulat de băuturi pline de zahăr ar putea dăuna creierului.

La începutul acestui an, compania de cercetare a consumatorilor 24/7 Tempo a analizat mai multe studii despre consumul de băuturi carbogazoase care au fost publicate de organizații nonprofit, precum Asociația Americană de Diabet și Asociația Americană a Inimii.

Una dintre preocupările majore pe care le-au adus în discuție cele două asociații a fost aceea privind legătura dintre aceste băuturi și declinul cognitiv, cum ar fi dezvoltarea demenței, Alzheimer sau alte afecțiuni similare.

De trei ori mai multe șanse de a suferi de demență și a face un accident vascular cerebral

O lucrare din 2017 a descoperit că persoanele care au consumat în mod regulat băuturi carbogazoase au de trei ori mai multe șanse de a suferi de demență și a face un accident vascular cerebral, decât cei care nu au băut.

Cercetarea a fost o continuare a unui studiu anterior mai amplu care a descoperit că un consum continuu de băuturi dulci a dus la un volum mai mic al creierului și la slăbirea memoriei. De fapt, participanții la studiu ar fi obsevat aceste efecte secundare după consumul a doar două băuturi îndulcite.

Trecerea la alte băuturi dietetice sau la unele îndulcite artificial nu va rezolva problema de bază

Deși cercetătorii nu se pripesc, subliniind că în prezent nu există o legătură cauzală directă între aceste băuturi carbogazoase și demență, susțin că trebuie făcute noi cercetări.

„Aceste studii nu sunt cele mai importante, dar vin cu date puternice”, a explicat Sudha Seshadri, profesor de neurologie la Boston University School of Medicine.

În plus, trecerea de la aceste băuturi la altele dietetice sau la unele îndulcite artificial nu va rezolva problema de bază. „Se pare că nu există prea multe avantaje în a consuma băuturi dulci, iar înlocuirea zahărului cu îndulcitori artificiali nu pare să ajute”, spune dr. Seshadri.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.