Nu mai poluați apele! – mesajul Apele Române

Cursurile de apă nu sunt o ladă de gunoi. Tone de gunoaie ajung zi de zi pe malurile și în apele noastre. În timpul viiturilor, ele blochează cursurile de apă și provoacă inundații la nivel local. În anumite situații, pot ajunge și la lucrările hidrotehnice, afectându-le buna funcționare. Din păcate, mulți cetățeni tratează apele doar ca un tomberon de gunoaie. Priviți câte deșeuri sunt antrenate de ape în timpul inundațiilor, de la resturi menajere, materiale de construcții, textile și până la anvelope, electrocasnice și PET-uri.

Protejarea apelor este o preocupare constantă a instituției noastre. De aceea, acordăm sprijin primăriilor în curățarea cursurilor de apă. Încă de la primele ore ale dimineții, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș-Apele Române Someș-Tisa s-au mobilizat cu materiale și utilaje și intervin operativ pentru îndepărtarea gunoaielor de pe maluri și din ape. Primăriile din zonă de la Tăuții-Măgherăuș și de la Ardusat participă cu oameni și utilaje. Acțiunea se desfășoară aproape de granița României cu Ungaria pe râul Lăpuș, în apropiere de confluența cu râul Someș și va continua în zilele imediat următoare și pe râul Someș. Colegii noștri de la SGA Cluj desfășoară acțiuni similare și pe Someșul Mic. Intervențiile sunt dificile pentru că râurile se află în continuare sub coduri hidrologice.
Pentru că nu putem rămâne indiferenți, ne implicăm activ în rezolvarea acestei probleme. Îndemnul nostru, al gospodarilor de apă, este să protejăm apele și să avem grijă să le păstrăm mereu curate. De curățenia lor depinde sănătatea și siguranța noastră, a tuturor!”
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.