Nu știi unde să pleci în vacanță anul acesta și să fii în siguranță? Iată ce soluție inedită au găsit maramureșenii!

Nu știi unde să pleci în vacanță anul acesta și să fii în siguranță? Iată ce soluție inedită au găsit maramureșenii!

Vremea caldă te duce cu gândul instant la vacanță și, mai ales acum, după atâta timp petrecut în casă. Cu siguranță, îți este dor de mare, de munte sau visezi cu ochii deschiși și te vezi deja într-un oraș faimos, pe care ți-ai promis că îl vei vizita anul acesta, măcar pentru a bea o cafea în centru.

Totuși, pandemia te aduce cu picioarele pe pământ și nu prea te lasă să îți iei sacul în spinare și să pleci la drum liniștit. Pericolul încă există și, chiar dacă tânjești după un concediu, conștiința te trage de mânecă și îți spune să mai aștepți până când situația va fi mai sigură.

Iată o variantă pe care o ai la îndemână pentru a pleca la drum în siguranță!

 Aventura cu rulota

Pentru cine nu a încercat niciodată o astfel de vacanță, cu siguranță, va fi o experiență de neuitat. Faptul că ai o casă pe roți, îți oferă o libertate incredibilă: să conduci cât vrei, să te odihnești când vrei și mai ales, unde vrei.

Dacă nu deții o rulotă, nu este nicio problemă, deoarece există firme, dar și persoane fizice care le oferă spre închiriere, pentru a-și recupera o parte din investiție. Acest fenomen nu este nou în România, ba chiar sunt familii care petrec și 5 luni pe an în rulotă, acesta devenind un adevărat stil de viață.

Cel mai mare plus, în perioada aceasta, este că rulota este locul tău sigur, pe care îl poți dezinfecta ori de câte ori ai nevoie, în care poți sta la distanță de alți oameni cu care ai fi nevoit să interacționezi și cu care poți ajunge oriunde.

În plus, dacă plănuiești să călătorești într-un loc îndepărtat, îți poți organiza traseul, luând în calcul mai mult timp pentru drum și te poți opri în locuri pe care, cu siguranță, până acum le treceai cu vederea, pentru că trebuia să ajungi repede la destinație, să prinzi rezervarea la hotel.

Totuși, dacă pleci la drum lung cu copiii, ai grijă să le oferi activități care să le ocupe timpul. Un exemplu ar fi un sistem educativ, ce cuprinde o varietate de jocuri pentru mai multe vârste, cum este cel de la Webee.ro. Chiar dacă, la început, cei mici vor fi extrem de încântați să meargă cu rulota, nenumăratele ore petrecute pe drum le vor stinge treptat entuziasmul și este bine să fii pregătit.  

Avantaje și dezavantaje ale vacanței cu rulota

Pentru că ține loc și de mașină și de casă, autorulota este practică. Iată care sunt avantajele unui concediu pe roți:

          Independență de mișcare sau de staționare – Poți pleca la orice oră, poți vizita diverse destinații, pe orice traseu.  

          Siguranță – te ajută să menții distanțarea socială și te obligă să folosești doar lucrurile tale: lenjerie de pat, prosoape, ustensile de bucătărie.

          Confort – este asemeni unei locuințe: te poți bucura de un duș fierbinte sau de o mâncare caldă în vârf de munte sau pe malul mării, indiferent de anotimp.

          Economie – capacitatea medie a unei rulote este de 4-6 persoane. Dacă iei în calcul banii de cazare și de transport, o astfel de excursie poate ieși la jumătate din costuri. În plus, îți poți lua prietenii cu tine și puteți împărți cheltuielile.

Pentru că pretențiile pot fi diferite, ia în considerare și dezavantajele unei excursii cu autorulota:

          Spațiu mic de locuit  – dimensiunea medie a unei rulote sunt de aproximativ 6 metri. În acest spațiu, există și bucătăria și zona de luat masa, dar și paturile.

          Provizii – dacă unul dintre motivele pentru care ai plecat în excursie este să mănânci la restaurant și să nu mai gătești zilnic, rulota nu îți oferă acest confort. Însă, având bucătărie, poți pregăti, în mijlocul naturii, tot ce îți dorești și, în același timp, să te bucuri de aer curat.

          Un alt stil de a conduce – o autorulotă este mai mare decât o mașină obișnuită și ai nevoie de puțin exercițiu, pentru a te obișnui cu dimensiunea ei și cu modul în care se comportă la viraje.

În concluzie, dacă iubești natura și ai da oricând mocheta de hotel pe covorul de iarbă proaspătă, dar și balconul îngust pe cerul plin de stele, o excursie cu rulota este o experiență pe care merită să o încerci oricând, nu doar în vreme de pandemie.Sursa foto: freepik.com

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.