Nu te lăsa condus de alcool! Cineva drag te aşteaptă acasă!

Indiferent de experienţa pe care o aveţi, de maşina pe care o conduceţi  sau de drumul pe care îl aveţi de parcurs, o clipă de pierdere a reflexelor generată de consumul de alcool vă poate transforma atât pe dumneavoastră cât şi pe cei dragi sau pe alţi oameni nevinovaţi într-o statistică în rândul victimelor. În ultimele două zile poliţiştii rutieri au constatat nouă infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, şase dintre acestea fiind conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

În dorinţa de a reduce victimizarea prin accidente rutiere provocate de nerespectarea normelor legale, poliţiştii rutieri au fost şi în perioada sărbătorii Rusaliilor din nou prezenţi pe principalele artere de circulaţie de pe raza judeţului. În cadrul activităţilor desfăşurate poliţiştii au identificat şase persoane care din cauza conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice au pus în pericol siguranţa traficului rutier. Patru dintre acestea, cu vârsta cuprinsă între 26 şi 36 ani, au fost oprite de poliţişti înainte de a produce accidente rutiere. În alte două cazuri ei n-au fost la fel de norocoşi:

Un băimărean de 44 de ani, aflat în stare de ebrietate, nu a reuşit să ajungă la domiciliu fără să comită un eveniment rutier.  La intersecţia străzilor Vasile Lucaciu şi Electrolizei din municipiu, autoturismul condus de acesta a intrat în coliziune cu un alt autoturism oprit regulamentar la semafor. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Valoarea mare indicată de aparatul etilotest a venit ca o explicaţie a cauzei producerii accidentului. Băimăreanul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru recoltarea de probe de sânge.

Un alt accident pe fondul consumului de alcool s-a produs între localităţile Libotin şi Cupşeni. Un tânăr de 24 de ani aflat la volanul unui autoturism, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi  s-a răsturnat în şanţul din partea stângă. În urma impactului, un pasager de aceeaşi vârstă cu şoferul, a fost rănit şi transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că se afla sub influenţa alcoolului. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat, refuzul de prelevare de mostre biologice şi conducerea fără permis sunt alte trei infracţiuni pentru care sunt cercetaţi un bărbat de 35 de ani din Someş Uileac şi un băimărean de 36 de ani.

Toţi cei care au fost surprinşi de poliţişti încălcând normele legale privind siguranţa circulaţiei rutiere şi-au pierdut dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice iar pentru faptele lor vor răspunde penal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.