”Nu tremur la cutremur” EXERCIȚIU la Liceul Teoretic “Emil Racoviță”

racovitaDetașamentul de Pompieri “Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare a desfășurat astăzi un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Liceul Teoretic “Emil Racoviță” din municipiu, în cadrul campaniei Campaniei Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei ”Nu tremur la cutremur”, desfășurată de Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Scenariul prevedea intervenția la o situație de urgență generată de un cutremur urmat de izbucnirea unui incendiu în incinta unității de învățământ.

Odată ajunși la fața locului, pompierii au fost anunțați că în clădirea, evacuată deja de majoritatea elevilor și personalului, se află câteva victime. Grupa de căutare-salvare a descoperit cele cinci “victime”, care se aflau în săli de clasă inundate cu fum. Acestora li s-a acordat primul ajutor, apoi patru dintre ele au fost evacuate pe trepte, iar a cincea a fost coborâtă de la etajul doi al imobilului, legată pe targă, cu ajutorul autoscării mecanice.

Între timp, incendiul a fost localizat și lichidat. Analiza desfășurată cu reprezentanții instituțiilor implicate a relevat faptul că exercițiul s-a desfășurat în condiții bune și și-a atins obiectivele. Personalul Detașamentului de Pompieri “Căpitan Marchiș Adrian” a participat la exercițiu cu cinci autospeciale, dintre care două pentru lucrul cu apă și spumă, una pentru descarcerare, o autoscară mecanică și un echipaj S.M.U.R.D. de Terapie Intensivă Mobilă.

Exercițiul este, de asemenea, parte a proiectului european Erasmus – “Acoperișul roșu- Intervenția în caz de dezastre”, la care participă Liceul Teoretic “Emil Racoviță”. Proiectul, la care participă instituții de învățământ din Grecia, Italia, România și Turcia, prevede pregătirea elevilor, a personalului și a voluntarilor pentru cunoașterea regulilor de comportament în situații de urgență, mai ales cele generate de seisme. Proiectul a început în 2014 și se derulează pe durata a doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.