”Nu votați bugetul în formula prezentată de Guvernul Cioloș!”- apelul primarului Lucian Morar

Primarul orașului Ulmeni, Lucian Morar lansează un apel către parlamentarii de Maramureș: ”Nu votați bugetul în formula prezentată de Guvernul Cioloș!”

Primarul orașului Ulmeni, Lucian Morar trage un semnal de alarmă privind bugetul propus de Guvernul Cioloș pentru anul 2016. Edilul arată că banii de echilibrare a bugetelor locale pentru anul viitor sunt mai puțin decât cei alocați pentru 2015. Lucian Morar a precizat că, dacă la începutul anului în curs s-a pornit cu 2,2 miliarde de lei noi, la care s-au adăugat două rectificări care au ridicat suma la 4 miliarde de lei, 2016 va începe cu 2 miliarde și 60 de milioane de lei, din care aproximativ 150 de milioane de lei merg cu dedicație spre autorizarea ISU a unităților de învățământ, rămânând 1,9 miliarde pentru administrațiile locale, respectiv cu 10% mai puțin ca la începutul anului 2015. Primarul face un apel către parlamentarii de Maramureș să nu voteze bugetul propus de Guvernul Cioloș în această formulă.morar

Morar: ”Acest guvern tenhnocrat ne aruncă iar la mâna politicului”

”Noul buget nu este în concordanță cu creșterea economică, iar administrațiile publice locale nu mai au cum să se dezvolte. Mai mult, dacă începem anul cu minus, este evident că la fel vom merge până la final. Când spun că am lansat un apel către parlamentari, vreau să vă spun că am și luat legătura cu marea lor majoritate. Până luni seara, la ora 22.00, am vorbit cu senatorii Ciprian Rogojan (UNPR), Sorin Bota și Liviu Marian Pop (ambii de la PSD), deputatul Florin Tătaru (PSD), deputatul Mircea Dolha (PNL), deputatul Călin Matei (PSD) și deputatul Gheorghe Șimon (PSD). Doresc să o sun și pe Cornelia Negruț (deputat ALDE), pe deputații PNL Mircea Man și Vasile Berci, senatorul PNL, Liviu Titus Pașca, deputatul UNPR, Nuțu Fonta. Pe aceștia îi voi contacta în cursul zilei de marți, 15 decembrie, fiindcă știu că votul pe buget este miercuri dimineața. Toți cei cu care am vorbit mi-au spus că se vor gândi, că vor analiza deși le-am transmis faptul că vorbesc în numele tututor primarilor de Maramureș. Acest guvern tenhnocrat ne aruncă iar la mâna politicului. Dacă în 2015 au existat plafoane minime pentru localități, care au avantajat în primul rând comunitățile sărace, indiferent de culoarea politică, acum vor să revină la vechiul sistem în care 70% din bani se vor împărți pe o formulă veche, iar 30% vor fi dirijați de Consiliile județene, lucru care nu s-a întâmplat în 2015”, a declarat primarul orașului Ulmeni, Lucian Morar. Acesta a arătat că, dacă într-un Consiliu Județean există o majoritate politică, acea majoritate va favoriza primarii pe care îi reprezintă, iar ceea ce face Guvernul Cioloș nu este în concordanță cu vocea străzii. Mai mult, edilul de Ulmeni a precizat că pe noua/ vechea variantă, care nu acordă un plafon minim de supraviețuire comunităților mici, vor fi UAT-uri care nu vor avea nici cu ce să își plătească iluminatul public.
”Îi vom urmări atent pe fiecare, cum va vota. După votul de miercuri voi ieși din nou public și voi spune cum a votat fiecare parlamentar de Maramureș. Cei care vor vota bugetul în această formulă ne vor da de înțeles că nu le pasă de administrațiile locale, iar acest lucru îl vom transmite alegătorilor noștri, atunci când parlamentarii vor veni, la finalul anului 2016, să ne ceară votul pentru un nou mandat”, a mai arătat primarul de Ulmeni, Lucian Morar.

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.