Nuțu Fonta (UNPR): Ministerul Sănătății a alocat 2 milioane de lei pentru Spitalul de Recuperare Borșa!

nutu fontaNuțu Fonta (UNPR): Ministerul Sănătății a alocat 2 milioane de lei pentru Spitalul de Recuperare Borșa!

La sfârșitul lunii octombrie 2015, în Borșa circulau zvonuri dintre cele mai negre privind activitatea în Spitalul de Recuperare Borșa. La acel moment, deputatul UNPR de Borșa, Nuțu Fonta a venit cu o serie de clarificări referitoare la acest subiect, iar borșenii au înțeles că, datorită unor modificări legislative, spitalele trebuie să funcţioneze cu ambulatoriu integrat pentru fiecare specialitate medicală. Astfel a fost necesar ca toate cabinetele medicale individuale din cadrul spitalului să se reorganizeze. Mai mult, s-a semnat și contractul de servicii cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar activitatea spitalului a reintrat, astfel, în normalitate.

La sfârșitul lunii iunie, la Spitalul de Recuperare Borșa a avut loc și vizita Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, care a fost un succes. Tot atunci, deputatul de Borșa, Nuțu Fonta i-a informat pe concetățenii săi că, în urma unei evaluări efectuate de către o comisie numită de D.S.P. Maramureş, Centrul de Primiri Urgenţe va fi finanţat exclusiv de la Bugetul de Stat, iar spitalul nu are datorii restante către furnizori şi în acelaşi timp are acoperire bugetară pentru aprovizionarea cu medicamente, materiale tehnico-sanitare, hrană, combustibil, etc.

Astăzi, deputatul Nuțu Fonta vine cu alte vești bune pentru Spitalul de Recuperare Borșa: s-au primit 2.000.000 lei de la Ministerul Sănătății, iar ordinul de aprobare a finanțării investițiilor pe anul 2016 a fost semnat azi, 3 februarie 2016. În cel mai scurt timp, vor fi achiziționate și puse în funcțiune echipamentele medicale solicitate de către Spitalul de Recuperare Borșa, respectiv: computer tomograf și trusă endoscopie cu videogastroscop, videocolonoscop și videoprocesor.

”Demersurile le-am început încă din luna septembrie a anului trecut. Trebuie să recunosc că am găsit înțelegere și la vechiul guvern, și la guvernul actual, fiindcă Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătății m-a informat, azi, că banii pentru Borșa au fost deja aprobați. Pe această cale doresc să mulțumesc tuturor celor implicați în bunul mers al acestui proiect, precum și medicilor din Spitalul de Recuperare Borșa, care, în ciuda lipsurilor existente în unitatea noastră spitalicească, vin la muncă zi de zi, unii chiar pensionari, până vom găsi personalul necesar să îi înlocuiască. Și am convingerea că vom găsi medici competenți care să își dorească să muncească în Borșa. Conform Constituției României, avem obligația de a asigura dreptul la viață și siguranță cetățenilor.

În luna decembrie am fost la ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu pentru a-l ruga să ne ajute la spitalul din Borșa. Mai mult, am pregătit și un material care a fost semnat de colegii deputați de la PSD, ALDE și UDMR din Maramureș, prin care îi explicam cât de importantă este pentru Borșa achiziția acestor echipamente, dat fiind și faptul că avem medicii specialiști care să lucreze cu aparatele solicitate.

Când am intrat în biroul ministrului Sănătății, am aflat că s-au alocat pentru Spitalul de Recuperare Borșa cele 2 milioane de lei necesare achiziționării echipamentelor. Nu pot spune cât de fericit sunt că am putut să ajut Borșa, Spitalul de Recuperare Borșa și pot să spun că nu mă voi opri aici. Am plecat în Parlament pentru a ajuta orașul în care m-am născut și orașul în care am crescut și în toate acțiunile mele mă gândesc la Borșa.

Și pentru a fi cât mai bine înțeles, în cel mai scurt timp voi prezenta, public, un raport de activitate pe anul 2015, fiindcă sunt persoane care îmi cer să explic acțiunile mele concrete din Parlament și, cu siguranță, consider că întrebarea este legitimă și naturală, motiv pentru care și raportul pe care îl voi prezenta va fi unul cât mai la obiect. În acest fel vreau să evit orice speculații care se fac la adresa mea sau în ceea ce privește activitatea mea”, a declarat deputatul UNPR de Borșa, Nuțu Fonta.

 

Amalia Babici Man

Loading...

1 COMENTARIU

  1. FELICITARI , d-lui Dep. UTU FONTA pt.ceea ce a-ti REALIZAT, v-ati IMPLICAT, iar REZULTATELE au dat ROADE!!!Caci, sunt MULTI, ALTII in PARLAMENTUL ROMANIEI ,care,, PAPA gologanii,, contribuabilui ,degeaba!!! Ca viseuan si IUBITOR al sprturilor de iarna, un IUBITOR al zonei, care cu DRAG ma MANDRESC si stiti BINE ca un small procent din voturile realizate la VISEU, cart-TEPTERAI ,mi se datoreaza subsemnatului,INVESTITIA relatata de domniile v-astre mai sus,va avea un real SUCCES, mai ales pt.persoanele care aveau NEVOIE de respectivele analize medicale ,unde se puteau face inainte doar la Cluj si o parte la Baia Mare.Nu-mi sta in CARACTER sa va ,,PERIEZ,, dar asta este REALITATEA, FELICITARI inca o data , iar cum spune englezul -Thank you for OPORTUNITY !!!Mediator ION BURNAR-Viseu de Sus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.